writing-img

ime Janez

clock-img

21.02.2008, 21:32

clock-img

Anonimen

Moj navija za user posted image  Janeza, meni pa to ime ni všeč. Preveč zastarelo. Podobno, kot Jožek. Nekako mi ne sodi k otroku. Tako je ime mojemu očetu. In Janez mi je kmečko ime. Morda kdaj spremenim mnenje.

Vam je všeč? Zakaj ja? Zakaj ne?

clock-img

21.02.2008, 21:46

clock-img

taras76

pencil-img

49

Bolj so mi všeč različice:
Žan, Jan, Anže... user posted image

clock-img

21.02.2008, 21:47

clock-img

Eva***

pencil-img

66

Jaz imam POPOLNOMA enake težave. Mojemu se zdi to edino resno in pametno ime za fanta, čeprav doma že imamo enega, ki ni Janez.
Trenutno spet zbiramo imena: za punčko se strinjava v treh predlogih, za fanta pa imam na izbiro le Janeza. Mogoče bo punčkauser posted image .
Meni se sicer ime Janez ne zdi kmečko, a za majhnega otroka tudi ne. Je pa res, da so bili vsi Janezi enkrat majhni ...user posted image

clock-img

21.02.2008, 21:52

clock-img

rogljicek

pencil-img

970

Pa saj so sedaj stara slovenska imena spet aktualna user posted image . Meni je pa Janez prav všeč, krajša različica Jan se mi zdi pa že prevež izrabljeno.

clock-img

21.02.2008, 21:53

clock-img

Anonimen

Meni je bolj vsec Ivan. Tudi Janez mi je v redu.

clock-img

21.02.2008, 21:55

clock-img

kai1

pencil-img

638

MOj sine je kar Anže in dedi Janez je seveda zelo navdušen.
Za obliko Janez se pa nebi odločila, saj se mi zdi preveč zastarelo.
Btw, moj mož je pa hotel, da bi bil si Igor, po njem, joj kakšna borba je bila, da smo prišli do Anžeta.user posted image

clock-img

21.02.2008, 22:02

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kai1

MOj sine je kar Anže in dedi Janez je seveda zelo navdušen.

A Anže pride od Janez :)? Nisem vedela...

clock-img

21.02.2008, 22:58

clock-img

eya

pencil-img

4615

Meni pa ni všeč, nekako mi ne paše k majhnemu otroku.

clock-img

21.02.2008, 23:13

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: eya
nekako mi ne paše k majhnemu otroku.

Pa vedno znova pozabljamo, da je bil vsak star Janez na začetku le dojenček user posted image  Kolegica je sinu dala to ime in smo se ga kar lepo navadili, je pa res na začetku zvenelo malce  čudno user posted image

clock-img

21.02.2008, 23:15

clock-img

tweetek

pencil-img

750

No, mi bomo imeli tudi Janeza, na željo mojega dragega. Mi je pa ime všeč, je kmečko, ampak saj smo kmetje, in se tega prav nič ne sramujemouser posted image . No ja, midva ravno nimava kmetije, živiva pa na kmetih. Poleg tega se mi je Janez tako pristno, kleno slovensko ime. Se mi zdi, da je v poplavi tro-črkovnih novih imen  že kar nekaj posebnega.

Za majhnega otroka? Ja, res moja prva asociacija ni na dojenčka, ampak majhen otrok bo deset let, odrasel človek pa (upajmo) kakih 70user posted image ...

clock-img

22.02.2008, 08:13

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Mani je ime zelo všeč. Bi ga prav gotovo dala najinemu sinu, če mož nebi imel že iz prejšnje zveze sina Janeza.
Majhnega Janeza bi pa klicala Jan ali Jani ali Januš.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

22.02.2008, 08:26

clock-img

sayuri

pencil-img

6383

Zadnje čase se Janez zelo pogosto pojavlja. Tudi na tem forumu. Sicer o imenu nimam mnenja, odločitev je vajina. Okolica se na ime zelo hitro navadi.
Ne obračajta se pa na komentarje v smislu "majhnemu otroku to ime ne paše"

clock-img

22.02.2008, 11:17

clock-img

bojana2

pencil-img

435

Meni je tud ime Janez ok...se spet vedno pogosteje pojavlja...zakaj pa ne...user posted image

clock-img

22.02.2008, 12:08

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Meni je pa zelo všeč, ravno tako različica Anže. Zdi sem tako kleno, pravo slovensko ime.Je bil v igri pri našem pikecu. pa možu ni bil všeč. No, tudi ime, ki ga ima sedaj, zveni zelo slovensko.user posted image

clock-img

22.02.2008, 12:15

clock-img

lana777

pencil-img

755

Sej je seveda vse stvar okusa, samo v isti rang sodi tudi npr. Miha, pa ga noben ne doživlja kot arhaično, ker je svojo renesansko že doživel - to pa očitno zdaj doživlja Janez, ker spet postaja aktualen.

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

clock-img

22.02.2008, 12:56

clock-img

viv_

pencil-img

9144

user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

22.02.2008, 18:40

clock-img

Anonimen

Tudi če ime ne "paše" dojenčku, računaj da bo dojenček krajši čas kot odrasel moški. Mojemu kolegu je ime Mihec, in ga zelo moti. In ga je začelo zelo motiti, ker je to čisto ljubkovalno in otroško ime. IN zdaj si je dal spremeniti ime na Miha, kar zveni res bolj moško.

clock-img

22.02.2008, 18:58

clock-img

Kaliope

pencil-img

488

tudi meni je všeč ... sploh, ker bo v generaciji zdaj rojenih otrok Janez res nekaj posebnega - ob poplavi kratkih, izmišljenih, arabskih in imen s slovenski abecedi neznanimi črkami

clock-img

22.02.2008, 19:31

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Ni mi všeč, pa so mi sicer stara SLO imena všeč...Ne vem. Morda mi ni všeč zaradi pomanjševalnice in vicev o Janezku.

clock-img

22.02.2008, 20:20

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Meni ni všeč.
Od starih slovenskih imen so mi všeč npr. Lovro, Ožbej..

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

22.02.2008, 20:23

clock-img

Anonimen

Janez je lepo ime, vedno bo in, kot recimo Ana. Moj možu jpa obožuje to ime..

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 22.2.2008 20:27:29 >

clock-img

22.02.2008, 21:15

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Podpiram vse tiste, ki boste svojemu otroku dali ime Janez user posted image user posted image . Sem se tudi sama že spraševala, kako bo zgledalo čez 50 ali pa 70 let, ko bodo današnji novorojenčki z imeni, ki jih komaj znamo izgovoriti, odrasli.
Mislim ej, da se deklica imenuje Luv, je pa že malo sramotno! Pa brez zamere

clock-img

22.02.2008, 21:35

clock-img

Anonimen

Janez mi sicer ni všeč. Zakaj pa niti ne vem...  Toda še vedno je to ime veliko lepše kot pa razna izmišljena imena na tri črke.

clock-img

22.02.2008, 21:38

clock-img

poli*

pencil-img

2407

****, poglej samo v rubriko "drugačna imena"....pa ti bo postalo slabo user posted image

clock-img

22.02.2008, 21:58

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

****, poglej samo v rubriko "drugačna imena"....pa ti bo postalo slabo user posted image

Pogledala sem, prebrala vendar sem se komentarja raje vzdržala...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem