v "tapravih" copatih/čevljih otrok ful lepše stoji, hodi
Meni se zdi, da gre samo za to, da če otroka prehitro daš v te čevlje, se hitreje (prezgodaj) začne postavljat in hodit - ga nekako prisiliš k temu, česar drugače sam še ni sposoben (če se nogica obrača, otrok ni sposoben sam hodit, to je moja kmečka logika). Drugače pa ja, ko otrok enkrat hodi, naj bi bil opetnik. Cicibanovi čevlji in copati so drugače čisto v redu, dandanes (mogoče bo čez par let spet drugače) odsvetujejo ortopedski podplat (ki pa ga vsi cicibanovi čevlji in copati imajo - in po moje tega ne bodo spremenili, vse dokler bomo te čevlje kupovali kot munjeni in bojo še v vtcu rekli, da otrok mora imet glih te copate

), saj naj bi bila prva obutev čimbolj podobna bosi nogi - mehka in z upogljivim podplatom. Sicer je pri ciciban soft podplat zelo mehek, ampak notri ima pa še vedno tisti dvignjen vložek - no, tega naj ne bi bilo, kajti po tem se otroku oblikuje nogica drugače, kot bi se sicer. No, če seštejem vse skupaj, se mi bosi nogi + trši opetnik najbolj približajo nizke superge. Draž je že zgonu nekaj parov in zdej iščem kake primerne tudi za Diti.
Drugače pa se tudi našima dvema v cicibanovih čevljih in copatih obupno poti nogica, to mi je tudi zelo velik minus, samo na obali pa težko dobiš kaj druzga.
< Sporočilo je popravil dskubin -- 1.3.2008 13:44:27 >