IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Sem resno pomislila, da mu bom za začetek kupovala kašice, so vsaj orng spasirane. iskreno, ali katera od vas daje te kašice ali dejansko vse kuhate za
? Prosim za mnenja pa ne me kregat
.
Jaz ji "kosilo" (zelenjavo) v principu kuham sama, a se je potem zadnjič zgodilo, da se je zbudila dosti prej kot sem mislila in nisem imela še nič prištimanega, ona pa laaaaačnaaaaa. In sem ji potem dala kašico, ki sem jo kupila prav s tem namenom - jo samo malo segreješ, pa je. Sicer pa ji nič ne pasiram, ampak le z vilicami pretlačim. Pazim, da ni kakšnih večjih koščkov, pa gre. Se ji je pa enkrat fajn zaletelo in se je meni skoraj srce ustavilo, tako da zdaj še bolj pazim...
S sadjem sem šele dobro začela, a ji tudi raje dajem sveže kot kašice. Čeprav, zadnjič je bilo tako, da sem šla v trgovino po slive, potem pa jih niso imeli in sem vzela slivovo kašico. In jo je veselo zmazala
Sicer pa nimam kakšnih pretiranih predsodkov do kašic. Vsaka dela tako, kot se ji zdi najbolj prav. Edino to me je posvarila patronažna, da so kašice, dokler ne vsebujejo mesa, ok, potem pa raje ne - pa ne zaradi ne vem kakšnih razlogov, ampak da naj bi mesne imele dejansko slab okus in jih

večinoma ne marajo...
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Jaz ne vem zakaj nam P teži, da moramo dati najprej zelenjavo, potem sadje. A ste ostale ponujale oboje istočasno oz. kaj je bilo pri vas najprej na jedilniku?
No, danes mu bom skuhala krompirček, ki bo zagotovo bolj "rahel" kot korenček pa bomo videli kako se mu to dopade.
Zelenjavo je dobro dajat prej kot sadje, ker je "slabšega okusa" - sadje je pač sladko in tega imajo

praviloma zelo radi, medtem ko je zelenjava takšna kakršna pač je. Sploh zdaj, ko se jim ne sme dajat soli, so te zelenjavne kašice včasih prav čudnega okusa oz. brez njega. In če daš

prej sadje kot zelenjavo, se zna zgodit, da bo potem zelenjavo odklanjal. Čeprav... mislim, da ni neke hude panike - prej ali slej se tudi zelenjave navadijo.
Glede krompirja, poskusi mu naredit pire s svojim mlekom - jaz ji ga vedno tako naredim in ga ima zelo rada.