Živjo!
Naš miško že tudi dobre pol ure spi. Mi je danes brat posodil njihovo spalno vrečo in sem ga dala not, pa ga je tk jezila, da se je ful bunil in sem ga mogla ven dat. Pol je pa lahko zaspal.
Je pa dans mu oči (no, Lukov dedek) kupil tako fuuuuuuuuuuullllllllll luškano bundico. Je temno modra in ima kapuco pa ful je topla. Je ugotovil, da ni njemu še nič kupil in je včeraj skor tri ure hodu po MB in izkal eno tako, ko bi našmu pobu pasala. Res je luškan v njej, se sam njegove modre učke ven vidijo. Mu je vzel sicer št 80, ampak je itak bolši, da je bunda mal večja, ko je odspod še fajn oblečen.
Spanje: sploh ne vem, kaj mu je. Je precej tak, da rabi veliko spanja in vedno ponedeljek in torek veliko spi, ker si more še za vikend not prit. Zdej pa že nekje od petkasploh noče spat več. Če imam srečo, da vse skupi seštejem, tudi, če v avtu zajinka ali v vozičko, spi največ eno uro. Pa to je že veliko. Zvečer pa ne spat pred 21. ponoči pa čist odvisno. Včasih 1x na noč, pa tudi do 4x. Dans je bla že taka bolj čudna noč, sem ga zjutri samo v postljo prinesla in smo se crtlali, sam midva sma bla še čist koma in pol se je obračal k enemu in k drugemu in naju cukal, da sma se igrala z njim. Je bil prav posrečen. Če pa ni to pomagalao, je pa govoril pa godu. KK so lubani, ko tk govorijo.
Smo bli pri maši v nedeljo in se je on odločil, da bo ves besedni zaklad porabil takrat in je skoz pel zraven naju in ko so na orgle igrali, je skoz pel zraven, da so se mu vsi smejali. Pol je pa začel župnik s pridigo, Luka pa na ves glas: A dej, dej, dej!
Je župnik kr utihnil najprej, pol se je pa nasmeju, pa naprej govoru, Luka pa mu je lepo pomagal.
Hrana: Pri nas pa kr nekak noče jest. Par žličk, pol pa dretje, da je adijo. Ga vzamem iz stolčka, je pa čist ok. Ko mu pa dajem z roko kake koščke krompirja, zelenjave, pa odpira usta, ko velik.
Me pa zanima, kako jim vi pripravite rdečo peso. Pa ajdovo kašo bi mu dala, pa nimam idejo, kaj bi mu zraven.
Je bla včeri končno patronažna pri nas. Smo skor eno uro govorli. Je pač tk, če obe radi govorima.
Sma vse mogoče predebatirali. Je pa rekla, da predpisujejo fluorove tablete za zobke od 6 meseca dalje po eno tableto. Zdej pa ne vem, kaj naj, ker sem kr malo skeptična, ker baje, da zlo škodijo po drugi strani (neki na prebavila udari, na osteosporoza,...............). Kaj pa so vam kaj rekli.
Pa rekla sem, da naš miško spi sam na trebuhu že nekje od 3 meseca. Pač ni šlo drgač. Sem tri noči prebedela skor cele, ker je zaspal na rokah, sem ga dala na bok, se je pa takoj zbudil in v jok. In tako je blo tri noči, pol sem ga dala pa na trebuh, mi je pa prespal celo noč. Je pa rekla, da je to sicer ok, da se pa zna zgodit, da mu se začnejo nogice(nart+podplati)navzven obračat. Sem ga včeraj potem, ko je zaspal dala na bok, se je pa v 15 min zbudil in je blo konc spanja. sem ga dala na trebuh, pa takoj nazaj v meževo deželo.
Aja točno. Rekla je tudi, da ni preveč fajn, da se gres preveč daje (kot npr. vsak večer pa še kdaj za zajtrk), ker bi naj kalcij na sebe vezal. Ne vem, pač tk je rekla.
Kar se vožnje v avtu tiče. Pri nas se Luka že od prvega dne vozi zadaj, Jaz pa sem spredi. Od začetka je tako takoj zaspal, če pa se je slučajn začel jokat, sem mu pa rokico dala, da me je držal, pa je blo ok. Pa mal sem mu pela. No, zdej ima pa eno špiliko obešeno, da se s tisto igra, pol ko pa postane zaspan, si pa začne pet in mu dam še pleničko, ki si jo potem malo potisne v usta in jo cuzain godrnja, pol pa zaspi. Če pa se začne jokat pa mu začnem pet eno pesmico, ki ga vedno umiri in v trenutku utihne in začne zravno neki pet. Je pa res, da pol pa bolj kot ne celo pot neki pojem. Tako, da ni nekega problema in grema komot sama kamorkoli je treba. Itak boma počas se mogla navajat, ker boma hodla na fure skupaj, ko ne bo moških, da bi robo pelali. Ma boma uživala. Smo pa meli enkrat res paniko, da smo se od Ravberkomande pa do Gorice vozli 2h. Je bil jok tak, ko da je konc sveta. Smo stali skor na 50 m Ni pomagalo nič, ne dojenje, ne crtlanje, pol smo se ustavli pa smo bli zuni ene pol ure, se je smejal ko nor in vriskal. Sem ga dala v jajčko nazaj, me je že mal grdo gledal. Ko je pa spelal, pa spet v jo. Mi je tašča ful, da ga morem na roke vzet in ga mal pocrtlat, da je bogi, ko tk joka, ampak nisem hotla, ker je nevarno in če bi to enkrat nardila, bi blo vedno tk. Sma pa pol z bratom ugotovila, da je blo to zato, ker sem zadaj sedela in je hotu dosečt, da ga ven vzamem. Ker drgač nimama takih problemov. In smo pol še enkrat šli, da sem mogla zadaj sedet, je blo isto, sam je pa pol pa zaspal, sem ga nekak umirila.
Avtosedež: midva sma že pred kakima dvema mesecema kupla Brevijev stolček(v Pikapolonici je bila akcija), ki je od 0-18 kg, ker sma mislila, da bo kmalu premali za v jajčko, ker je od začetka se vidno redil in rastel. No, se je sedaj umirlo in ga ni bilo potrebe še dajat not. Ga imata pa brat in sestra in sta zlo zadovoljna z njim in je že dal skoz 2 oz 3 otroke.
Umivanje zobkov: jz sem mu kr hitro začela umivat, še posebej zato, ker sma jemala sirup za železo, ki zelo udari na zobke. Imam tudi tisti kompletek treh ščetk, ki se kupijo in sem mu dajala tisto, da je grizu in je imel ful rad. Sem mu pa z vlažno tetra pleničko umivala in je užival. No, zdej pa že dpber mesec čistim s ščetko in tud prav uživa, še posebej, ko mu dam, da si še sam pol neki po ustih čoha.
Mešanje zelenjave in sadja: Ja, pomoje ni nič narobe, če daš korenček in jabolko skupaj, pa jabolko in bučko (bučko kuhano), pa baje je ful fajn, če daš kuhano bučko in banano.
Kako pa jim vi date koruzo? A tisto vloženo v kozarcu?
No, tolko za enkrat. Sem se pa spomnala, da imam eno fajn revijo glede uvajanja in receptov. Bom jo malo pogledala, pa kaj napisala, če bo kaka fajna ideja.