Ignoriraj jo in delaj po svoje. Če ti reče kam pojdi rodit, ji prikimaj, ti pa pojdi tja kamor tebi paše.
Mislim, da tudi ni potrebe od moža vztrajat, da se z njo na smrt skrega. V končni fazi je to njegova mama, tako kot boš mama svojemu otroku. Ko imaš svojega otroka, se šele lahko zaveš, kako bi bolelo, če bi se enkrat ta otrok, ki ga tako neizmerno ljubiš, popolnoma obrnil proti tebi.
Kljub temu je pa pomembno, da je mož na tvoji strani. Mislim, da se tudi v takem primeru da vzdrževat "diplomatske" odnose. Mož oziroma vidva oba ji lahko na lep način razložita kakšno življenje si vidva želita. O tem kakšno bo pa vajino življenje, morata pa najprej med sabo razčistit. Če kliče tebe oz. moža prepogosto, se ji pač ne javi in ji ob prvi priložnosti razloži, da je dovolj, da pokliče enkrat in jo boste poklicali nazaj, ko boste imeli čas.
Kar se tiče tega kako jo bo otrok klical - tudi moj tast je želel biti ata, pa sem lepo povedala da sta oba dedija in obe babici enakovredni, zato je pač tast dedi Marjan, moj oče pa dedi Milan, enako babice. Ata je pa samo eden in to je moj mož
Malo me je zmotilo tiso o vozičkih in o tem, da je šla na potovanje. Ni dolžnost, da stari starši kupujejo vozičke. Moja tašča je zelo dobra, tudi hodi na potovanja, voziček pa sva kupila sama, ne da bi sploh pomislila, da bi ga moral kdo drug.
Če na kratko povzamem: verjamam, da se preveč vtika v vajino življenje, in da te to moti...ampak iz tvojega pisanja se pa tudi razbere totalno naspoštovanje in sovraštvo do nje. In možu preveč povdarjaš kako ti gre njegova mama na živce, kako sploh ne bo dobila v varstvo tvojega otroka... a je res toliko potrebno? A se mu ne da tega na nekoliko bolj diplomatsko povedat?
Normalno je da ima vsak otrok, prav tako tudi tvoj mož, vsaj nekaj spoštovanja do svoje mame, saj ga je vendar mama rodila in sigurno se je tudi tvoja tašča veliko žrtvovala za svojega sina, kot se žrtvujemo vse mame za svoje otroke.
Pa ne vzet tega kot napad, vzemi samo v razmislek, mogoče ji boš tu in tam lažje tolerirala in lažje preslišala njene izpade.