IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
če mi bog ne more pomagati takrat, ko bi ga najbolj rabila .....
SV.Blaž. Svetnik, zavetnik za grlo. Ko so ga peljali na usmrtitev je k njemu prišla mati z otrokom v naročju, katerega je dušilo. Škof, Sv.Blaž je molil za otroka in otrok se je nehal dušiti. Ta isti Bog, ki je uslišal molitev je naslednji trenutek dopustil Blaževo usmrtitev.
Torej, imeti Boga ne pomeni zato ne imeti težav. Pomeni težave, ki jih imamo lažje prebroditi, včasih z njegovo pomočjo. Jezusa so pretepali, se norčevali iz njega (kot tu vi sedaj iz nas), mučili, pribili - ubili. Podložnik ni večji od Gospodarja, zato ne moreš pričakovati, da se ti MORA goditi bolje.
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24
sem "spregledala" in vidla, da cerkev ni to, kar bi morala biti in sem v 4. razredu OŠ
Vidim, da si wonderkid. Škoda, da nisi spregledala še za fakulteto.
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica
Pa so vsi pred mano in za mano odgovarjaliu (in to podrobnooooo) ta izpit.
Sam imam zelo podobne izkušnje. Naprimer "vedel" sem, da bom izpit naredi. Tako trdno sem bil prepričan (veroval), da ko sem dobil tretje vprašanje sem se v mislih pogovarjal: Jezus, jaz vem da bom naredil ta izpit, samo mi ni jasno kako, če dobivam takšna vprašanaj, da pojma nimam? Me pa res zanima, kako boš to naredil. Naslednja dva vprašanja sem znal in dobil oceno 9 s komentarjem, saj znate, samo bolj korajžno morate povedati.
Za izpit sem se učil, pa tudi molil, celo v glavnem za profesorico in ne za moj izpit.
Ampak to že spada pod pričevanja. Naše izkušnje, ki nam našo vero potrjujejo, utrjujejo. Seveda pa so tudi preiskušnje, ko se počutimo od Boga zapuščeni - a to ne pomeni da tudi smo zapuščeni.
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
srečo?
zakaj enostavno ne moreš verjeti, da je bila pač sreča,
Zato, ker sem prosil Boga za to (govorim za moj primer). Zato to ni sreča ampak uslišana molitev. Kar prosiš nikoli ne more več biti sreča/slučaj ampak je uslišana molitev.
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica
Milost je imeti otroka... ker veliko komu ni dano. Ti temu praviš Sreča.
Res je. Življenje je DAR. Tako naše, kot naših otrok. Kdor tega ne spozna, ga tudi jemlje tako, kot nekaj vsakdanjega.