IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Nejcko, nisem pisala o nestrpnosti vernikov do ateistov?
Pa se z menoj nisi strinjala.....
Kje se nisem strinjala s tabo

Jaz se vedno in v vsem strinjam s tabo

... no, edino ti zanikaš boga, jaz ga priznavam, ampak to so malenkosti, a ne, mon amur
Moram še še malo umešati v tole debato, potem pa odneham.
1. A niso bile tudi ene ovce v igri ... poleg telet in ostalih živalsih zmerljivk in metafor. Posredovane so bile v kontra smeri in so bile prav tako razumljene dobesedno. Ah, ja ... Ampak Colt je vseeno cool dečko, je odnehal po sistemu pametnejši odneha
2. Berem to debato in malo razmišljam ... ali je še kje na svetu, v še kateri drugi veri toliko fanatičenega nasprotovanja, kot ga lahko zasledimo tukaj med katoliki in nevernimi, celo med katoliki in neopredeljeno VERUJOČIMI!!!!
Mislim, da ne. V islamskem svetu takoj stopijo skupaj ortodoksni in neortodoksni verniki, prav tako na vzhodu v slogi živijo budisti, hinduisti, konfucijanci ... ne glede na politične razprtije, bodo stopili skupaj;
le v krščanstvu je toliko gneva, sovraštva, nasprotovanj. Mislim, da se Jezus obrača, kjerkoli pač že je
Res ne vem, zakaj toliko vsiljevanja, prepričevanja, ki nujno vodi v žaljenje?
3. To vprašanje pa mi že dolgo bega po glavi, pa si ga nekako nisem upala zastaviti. Pa ga bom vseeno. Tehnofil, olni for ju
O vseh zgodovinskih osebnostih imamo vsaj približne podatke o njihovem življenju. Približno letnico rojstva, iz kakšne familije izhajajo, ali so bili poročeni, s kom, koliko otrok so imeli ... o vseh. Poznamo podatke o Konfuciju (živel je cca 500 let p. n. š.), o Sokratu in Aristotelu(cca 400 p.n.š.), o Budi, Mohamedu.
Ničesar pa ne vemo o Jezusu. Ne kdaj točno je bil rojen, ne kdaj točno je umrl, o tem, kako točno je živel, pa še najmanj (razen stvari, povezanih z njegovim poslanstvom).
In se sprašujem, zakaj je Jezus tako skrivnostna oseba? Kako je mogoče, da so kar 500 let starejši dokumenti Konfucija ohranjeni, enako dokumenti o obstoju Sokrata, Aristotela in drugih, le o Jezusu ni ničesar.
Jaz osebno verjamem vanj, verjamem, da je bil en super človek z božansko močjo ... a vseeno me zanima, kako je to mogoče, da o eni tako pomembni osebi vsi dokumenti dobesedno izginejo čez noč
O njem vemo le iz pričevanj apostolov - toda, ali je to res on, je to res resnica o njem in njegovem življenju???
In zakaj se Cerkev tako na vse kriplje otepa verjetnosti, da je bil celo poročen, da je bila Magdalena eden od apostolov, da ima Jezus potomce??? Komu bi ta dejstva škodovala, da se dokumenti tako skrivajo???
Meni osebno bi bil poročeni Jezus še mnogo bolj drag, kot mi že je. Misel na apostolko mi je prav mikavna, misl na njune potomce pa mi vliva novo upanje, da se bo nekje nekoč vendarle pojavila božja oseba, ki bo svet spravila na pravi tir.
Zakaj je toliko vprašanj odprtih? Zakaj je toliko skrivnosti? Komu to koristi?