IZVIRNO SPOROČILO: *Mateja
A je še kšna študentka tle?????? Oziroma al mogoče katera ve kako je, če moj partner uveljavlja prodniški dopust? Kaj to pomeni za ostale dohodke, a pol jest še zmer dobim otroške doklade, starševski dodatek...oziroma kaj sploh dobim?
Me kolegice ves čas begajo, k mi vsaka drugače pove? Mam pa še republiško štipendijo k jo dobivam že 8 let in mi vsak reče da zdj pa ne bom upravičena do nje???? in me vsak bega tk da čist nč ne vem kako je zdj s tem.
si bom zgleda res mogla en dav vzet pa it na CSD pa se fajn pozanimat.
Jaz sem študentka. Štipendija ti pripada, seveda, zakaj ti ne bi? Problem je samo v tem, da boš mogoče zdaj presegla cenzus. Ne vem točno koliko je letni cenzus (gleda se neto plača), vem pa da je mesečno 317 € na osebo, ta številka se poveča potem pri letnem netu, ker upoštevajo še vse nagrade, regres in podobno...
Ni mi pa jasno kako je z uveljaljanjem porodniškega (partner)... Kako bosta to izvedla? Tvoj bo 1 leto v porodniški ali kaj? A je to sploh možno? V takem primeru sigurno ne dobiš starševskega dodatka, otroški dodatek pa vama pripada vseeno.
Ker še nisi stara 26 let, si moraš tudi uredit preževnino zate (s strani tvojih staršev).
Kako pa to, da sta se odločila da bo on doma? Mislim, da se vama finančno to ne splača.
Tako on ne dobi cele plače, ti pa v bistvu skoraj nič; če bi bilo obratno bi on dobil celo plačo, poleg tega pa še ti starševski dodatek in še kaj drugega...
Se bova zmenile preko ZS, moram še malo pobrskat
Papa