Dober dan.
Jaz sem še ena nova decembrka. Sem čisto navdušena nad neskončnim seznamom, joj, koliko nas je
.
Za začetek se spodobi, da se vam predstavim. PDP imam od danes dalje 3. 12. 2008. To je moja druga nosečnost, doma imamo že 1 leto in 10 mesecev staro (le)potičko. Stara sem pa natanko en dan manj od Sulfinije.
Že moja prva nosečnost je bila precej razburljiva - na začetku polip na materničnem vratu, potem v 22. tednu krvavitve, krajšanje MV in celo odpiranje na pritisk. Sem pridno mirovala in uspela zdržati kar precej časa, rodila sem samo en mesec prezgodaj.
Tudi druga nosečnost se je začela z alarmom - v 8. tednu so se mi za en dan izgubili vsi nosečniški znaki (slabost) in začela sem krvaveti. Težave so izginile tako hitro, kot so se pojavile. Potem sem dobila histopatološke izvide odstranjenih matrenih znamenj in od treh je bilo eno močno atipično, drugo pa melanom v začetni fazi. Smo vse skupaj sanirali - nima veze z nosešnostjo, pa vseeno ni fino.
Počutim se po novem super, slabosti so popustile, sem pa še vedno zelo izbirčna pri hrani. Dobro, da imam službo zraven tržnice, da si lahko vsak dan kupim sveže zaloge sadja. Do zdaj se nisem še nič zredila (v prvi nosečnosti sem se do takrat že 3 kg), celo manj kilogramov imam, kot običajno.
Upam, da bo čim dlje vse ok in da mi ne bo treba na bolniško in v vodoravno stanje. To je bil v prvi nosečnosti zame velik šok, ker sem vajena dejavnega in razburljivega življenja. Se mi zdi, da se mi je to poznalo tudi po porodu.
Aha, še to. Najprej naj bi imela PDP 10. 12., potem 8. 12., danes pa sem imela pregled (pri nas je vedno tudi UZ). Gleda G moj plodek in pravi, da je tole staro že polnih 13 tednov
.
Mi je moral kar takoj narediti NS (rezultati so za mojo starost super), ker je rekel, da bi prihosnji teden, ko sem naročena, zelo težko še kaj videl. In nov PDP je 3. 12. Še malo, pa bom šla med novembrke
.
Uh, sem se razpisala. No, zdaj me poznate, čas je, da vas podrobneje spoznam tudi jaz.
Dobro spite!