IZVIRNO SPOROČILO: caillou
... in kdo sem, da mu bom izbirala lastne popestritve in kdo je on, da jih bo meni
?
Njegova zena, mati njegovih otrok, ki bos, poleg otrok, nosila vse posledice njegovih odlocitev. Ko se dva locujeta so vsi "na nogah", kako je lahko pustil svoja otroka, pa jih mogoce ne pride pogledat, pa se ne briga za njih... a ko se vsede na motor z nerazcicenimi stvarmi v glavi pa naj bi bilo vse ok?
Zelo dobro poznam obcutke, ki te prevevajo ko se vsedes na masino in se ti zdi, ob predenju masine, da si sam na svetu, da je cel svet tvoj, da za tebe ni ovir. Cisti in neokrnjen uzitek. Zelo podobno, ko se vsedes v mocan avto, ki lahko to in ono in te "vonj" bencina in skomini adrenalina potegnejo.
Iskreno, budala je tisti, ki ga ni strah.
Pa kdo hudiča si sploh kupi motor z mislijo, da je/bo s tem zastavil lastno življenje ?
"Vsi" verjamejo, da so oni najboljsi, da se njim ne more zgoditi. Tudi tisti, ki jih sedaj ni vec. Ce ne bi tako razmisljali, bi jih bilo kar nekaj se vedno z nami. Zavedati se dejanskega rizika, ki ga s sedanjem na motor prevzemas je precej zdravo. Samo taksen, ki se rizika zaveda, ne bo divjal. Ta je v svoji glavi manj ali vec pocistil.
V takem primeru bi se bilo najvarneje zakleniti v zlato kletko, ker nevarnot na vsakem koraku preži na nas.
Nevarnost prezi, moznosti so pa vecje ce se izpostavljas. Nekatere nesrece se ne morejo prepreciti. Iskati nesreco je pa drugi par rokavov. In otroci so drug par rokavov. In resnicno me jezi, da za svoje otroke vsi tako na velika usta govorimo, da bi vse naredili za njih, da so nase zivljenje, da so nase vse, da bi za njih dali zivljenje.... a na prvi preizkusnji, ko bi se za njihovo dobro rabil odpovedati cestnemu dirkacu, mnogi pogrnejo.
Imam pravico na popestritev pravite. Imas, seveda. Vendar tvoji otroci imajo pravico, da ne ostanejo brez starsa ali starsev zaradi njegove/njene/njune "popestritve".
Sva zato mi2 z možem egoistična, ker sva več kot šest let samo v otrocih in si bova sedaj končno malo več časa namenila drug drugemu ? Na motorju je namreč prostora samo za dva.
Za moje pojme si egoisticna. Sama sem ukinila vse tovrstne (rizicne) dejavnosti in rizicno obnasanje v trenutku, ko sem zanosila. Moja prva odgovornost je moj otrok. Hocem, ga gledati kako odrasca, hocem da ima brezkrbno otrostvo, nocem da zacuti bolecino in traumo izgube starsa in zato bom naredila vse, da moznosti za tovrstni dogodek zmanjsam kar lahko vec. Otrrok je na prvem mestu, pred mojimi zeljami za motorjem, za kaksno rally dirko, za posopat po nevem kaksnih cestah. Vcasih me boli od zelje, da naredim to in ono. Pa ne. Ker je rizik, da onesrecim lastnega otroka prevelik in ker mi je na prvem mestu otrok, je zame ta rizik nesprejemljiv. In zato ker vem, da voziti po pameti znam, vendar, kot sem ze zapisala, ne zaupam si zadosti, da me ne bo za trenutek premagala zelja za nespametnim uzitkom. Za trenutek, a trenutek je dovolj.