IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *
vem da bova, ker bomo nekam šli in bo 100 posto jamral,....
No, vidiš, tu je že en vzrok za vajine probleme. Ker nekaj previdevaš vnaprej. In si že vnaprej negativno nastrojena, ker jamranje pričakuješ, pričakuješ prepir. Si kdaj pomislila, da ga s tem sama sprožiš? A veš, veliko več kot same besede nam povedo neverbalna sporočila, kakšne geste uporabljamo, kako se obnašamo, kako govorimo, kakšen ton in barvo ima naš glas. Inče si že vnaprej prepričana, da bo nekaj jamral, potem sem 100% zihr, da si tudi ti slabe volje že vnaprej in to tudi kažeš navzven, verjetno povsem nezavedno. In potem sta oba slabe volje, namesto, da bi vse vzela s hecom. Jaz mojega, ko jamra, objamem, se nasmejem in mu rečem, moja tečka, rada te imam, pa čeprav sitnariš. In njegovo jamranje ignoriram. Kot pri otrocih. In je tudi on boljše volje. To še kravica Katka ve, da če se do godrnjavih ljudi lepo in spodbudno obnašaš, postanejo manj godrnjavi

. Pravljice in risanke so lahko zelo poučna zadeva

.
Torej, kar pričakujemo, to se nam rado izpolni, ker tudi sami, pogosto nevede, prispevamo k temu.
Prej sem te vprašala, kakšno žensko si želi tvoj dragi. In sem prepričana, da če bi vprašala njega isto vprašanje, bi čisto drugače odgovoril, kot si ti, nekako tako, kot je napisala Gina.
Imam še eno vprašanje

. Kaj pa si želiš ti? Kakšnega moškega?
In zakaj bi tako zelo rada spremenila njega? Ne gre to, veš, to je največja iluzija žensk. Spremeniš lahko samo sebe, ampak večina tega niti ne proba, raje iščejo krivce za svoje probleme v drugih, ker če hočeš spremeniti sebe in posledično tudi odnose v katerih si, potem moraš tudi glede sebe sprejeti kakšno bridko in se sprijazniti, da mogoče le nisi tako popoln in da mogoče tudi sam prispevaš k problemom.