Zato punce, varnost je najpomembnejša. Cotke so lahko lepe in poceni, kar se pa varnosti tiče, pa zagovarjam the best, pa če je 10x dražje kot vse ostalo.
Se podpišem! Tudi jaz ne mislim otrok vozit drugače kot v sedežu tudi kasneje! Zato so pa naredili sedeže!
Jaz tudi skoraj vsak teden "po naključju" omenim, da brez avtosedeža nikamor - kadarkoli me za karkoli vprašajo, ali pač omenim, kako kaj je, kar uštulim to v pogovor. Da jim pride v kri

. Recimo, danes je tašča peljala malo na sprehod in je vzela sabo frutek, da bi lahko bili dalj časa zunaj (je prefrigana moja tašča - ker prej sem ji parkrat rekla, da jo mora pripeljat nazaj do ure, da ne bo tamala lačna - zdaj je pa vzela sabo hrano, hehe, ni od muh, morte priznat

). Sem ji povedala, da zdaj hoče Ronja sama jest in da bo verjetno od frutka cela svinjska. Da pa zaradi mene lahko jesta zunaj frutek, ni problema, cotke itak dam prat, samo da ve, kaj jo čaka, hehe. In sem seveda povedala, da glede tega ne kompliciram, edino glede vožnje v avtu pa: to je važno, kar je nevarno, če je pa popacana, pa buhpomagi.
MOjim pa itak ni treba niti rečt, ker so bili že sami taki, da smo se morali vedno privezat že na parkirišču in če bi bili takrat stolčki, bi nas vozili not.
PS: sem vam povedala, kaj sva enkrat videla na parkirišču? Se pripelje en avto, ven prideta oče in mama in en mali sine, cca 6 let, recimo. In začne nekaj razgrajat okoli, onadva pa psssssst! In potem vsi čisto potihem
odprejo prtljažnik in
vzamejo ven voziček s spečim dojenčkom!!!! Tiho so bili, da ga ne bi zbudili, zato ga verjetno niso dali sedet v sedež, ampak ljudje božji, V PRTLJAŽNIKU VOZIŠ DOJENČKA!!! Saj ni treba, da se ti nekdo z 200/h zaleti - za to je dovolj, da te en malo bolj butne od zadaj, pa se mu kaj zgodi... Groza! Midva sva bila tako paf, da kar verjet nisva mogla...
PPS: pri koliki hitrosti mislite, da dojenček odleti skozi prednje vetrobransko steklo, če ga nekdo drži v naročju? So delali namreč poizkuse (na lutkah, seveda;)
Pri 30/h! Toliko se voziš po parkplacu! V trgovino ne gre noben tako počasi...