IZVIRNO SPOROČILO: barika
dan
Ajtak, alpsko mleko je narejeno iz mleka v prahu... tak da če boš tega iz trgovine, potem je boljši iz pomurskih mlekarn.
WHF
Ja kje si pa to pobrala..
..čist tko je kot je Martita napisala...pasterizirano mleko je segreto na manjši temperaturi kot sterilizirano, homogenizirano (UHT- ultra high temp.)
Definitivno je pasterizirano mleko boljše od st., pri domačih kmetih morte pa ful pazit, sploh če ima veliko krav...če oddaja mleko ga prosite da vam pokaže izvide preiskav mleka zadnjih treh mesecev, ko so jim vzorčili mleko..zelo rado se nampreč zgodi , da jim kakšen antibiotik (ko zdravijo krave) "uide" med ostalo mleko in tako mleko je zelo nevarno..prej poglejte higieno ljudi, ali pa kr stopite v štalo in poglejte..bog ne daj pa biti mleko ki ni belo, ampak da je malo rjavkasto ali pa že barva potegne na rdeče..mah jaz pri kmetu kr tako ne bi kupovala...
Imam veliko izkušenj in vem kako to danes poteka, da se le proda..res pa da niso vsi isti..mah še daleč ne..kakšne ženička k ima samo par krav je tanartabul...
Mah o tem mleku je bilo že toliko govora...je pa res da so včasih živeli skoraj samo od njega..sam je bilo podnebje čisto drugo, ni bilo špricanja živil ki rastejo na njivah...mah vse je dons že zastrupljeno, pa mi naj katera pove kaj je 100% zdravo..mah mislim da stvar več ne obstaja..
Je pa res bolje se izogniti kakšni stvari, kot pa še poslapšat..
Al bo..vse bo...
Pridne bodite..me že moj preganja naj grem kaj delat..grrr komi čakam da gre nazaj v službo..da mam svoj mirrrrrrrrrr
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84