Jaz sem že od 32. tedna odprta 1 prst (bolj droben prst od moje ginekologinje
). V 34. tednu sem imela neke težave in sem se morala iti pokazati, odprta 1,5 prsta (od ginekologa
), prav tako je otrok že spuščen, maternični vrat je omehčan, pa še vedno čakam in čakam.
Po moje bi pomagalo skakanje s trampolinom. A je katera za, da gremo skupinsko, ker sami bi mi bilo malo nerodno...

. Danes je 38t, Ctg še nisem imela in ga očitno tudi ne bom. Moj zdravnik odhaja na dopust, zdaj se hodim vsak torek kazat sestri. Drugi pregled imam na dan pdp, to je 8.7. , očitno bom imela prvi ctg v porodnišnici, tako da upam, da grem kaj prej rodit, drugi teden mi odgovarja. Nimam pojma ali sem odprta, ker me še nikoli ni pogledal vaginalno in nimam pojma ali imam kaj popadkov.
. Pa vsaj petkrat naj bi šel, fora je pa v tem, da bi se naj na ta način skrajšala 1.porodna doba za povprečno dve uri. Naj bi se lepše in hitreje odpiral, z manj možnosti, da bi moral dobit umetne popadke.... Jaz sem drugače tak skeptik - ne verjamem v horoskope, vedeževanja in ostali larifari, tak da se sprašujem če sem se prav odločla, da sem šla...(čeprav to ni isto). Kaj vem, kaj si naj mislim.
Pa še v tem se mi zdi, da mu bo vroče.
. Vem, da je razmišljala tudi o porodu doma vednar ne vem ali je to sploh dovoljeno? Najbrž jo je presenetilo. Je pa rodilo pravo veliko deklico, 4kile je vagala. Glavno, da je vse v vredu. Zdaj sta v porodnišnici. In se na veliiiko cartata!Čaj malinovih listov imam jaz iz Sanolaborja. Mami mi ga je kupila. Narediš pa poparek iz njega in ga piješ po 36.tednu, če se ne motim. Pušenjak pravi, da se porod pospešuje s spolnimi odnosi, z draženjem bradavic in z reeeeees dolgimi sprehodi! In kaj od tega tebi najbolj diši