IZVIRNO SPOROČILO: db
Nebom odpirala nove teme, mogoče glih ne paše sem to moje vpr.glede nato da ste ve že prave stokovnjakinje pa me zanima če mi lahko ktera razloži če je ta izvid dober
moj je delal spermiogram in izvid je takšen
barva- bledorumen
količina-4
ph-8
utekočinjenje -da
hitro gibljivih semenčic- 0,4
počasi gibljivih- 0,15
na mestu gibljivih- 0.05
negibljivih-0.4
stopnja gibljivosti->4
oblika gibljivosti 2 in 4
koncentracija - 93
št.semenčič 372
normalnih- 0,45
nenormalnih 0,55
levkociti -0
okrogle celice- 2
is fruktoza 16
is kisla fosfata 13,6
ginekolog mi ni nič posebej komentiral za njega ko sem ga vprašla če je vredo ampak se je posvetil samo meni tako da sem sama dala že skozi hsg in laporoskopijo.In sedaj morava čakat do septembra in če nama ne bo ratal greva na umetno.Pojavljajo pa se mi vprašanja kam naj greva in kaj naju še čaka. Aja sama pa sem imela pregrado in imam samo en jajčnik in po jajcevodih sem imela poliacistične . hvala za odgovore in pomoč
Nekaj referenčnih vrednosti od Reškota:
MIKROSKOPSKA ANALIZA
koncentracija semenčic (krat 10 na 5/ml)
večje od 20 stevilo semenčič v ejakulatu (krat 10 na 5)
večje od 40 število hitro gibljivih (krat 10 na 5)
večje od 20 hitro progresivno gibljivi (v %)
večje od 25 negibljivi (v %)
manjše od 50 stopnja gbljivosti (1-4)
3,4 MORFOLOŠKA ANALIZA
normalni (v %)
večje od 14 Samo ko tole gledam in tisto tvoje, mi zadeve niso čisto jasne. Se mi zdi, da maš druge enote al kako? U glavnem, s črno označene vrednosti so ok.
Na uč bi rekla, da nije baš sanjski (odstotek negibljivih je višji od odstotka gibljivih), ampak da pa po drugi strani ni popolnoma nič narobe z njim, in da ni tule vzrok za neuspeh.
Mlinčka koka! Jemlješ mi dih! Sem prepričana, da bo ok, hudiča, saj ne more dvakrat isto narobe it.
Marjetka, ti kar furaj depro. Se paše mal jokat. Tako pač damo ven.
Srečevalke, enga še zame prižgite.
Kajšica čestitke za persil.
Gretka pazi nase.