cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ljubiteljice banan naj bi imele več možnosti za fantka

Obstaja kar nekaj študij, ki iščejo povezave med vplivom prehrane matere in očeta pred spočetjem ter spolom spočetega otroka. Ena takšnih nakazuje na to, da naj bi imele pomembno vlogo pri tem, kakšnega spola bo otrok ... banane!

Ljubiteljice banan imajo več možnosti za fantka

Zanimivo raziskavo o tem, ali lahko ženske z določenimi navadami vplivajo na spol svojega bodočega otroka je pred nekaj leti izvedla britanska biologinja Fiona Mathews, so zapisali na slovenskem portalu Bodi eko.

V njej je sodelovalo 740 britanskih nosečnic, pri katerih so analizirali njihove prehranjevalne navade leto dni pred samim spočetjem, s poudarkom na zadnjemu menstrualnemu ciklu pred zanositvijo. Podatku o prehrani sodelujočih ženske je raziskovalka dodala še informacijo o tem, kakšnega spola je bil njihov otrok in rezultat je pokazal, da lahko uživanje večjih količin banan pred zanositvijo močno poveča verjetnost za to, da bo otrok moškega spola.

 

Zakaj ravno banane in moški spol?

Ključno vlogo pri povezavi banan in večji verjetnosti za spočetje dečka ima kalij, s katerim je ta sadež najbolj bogat. Raziskava je pokazala, da so ženske, ki so pred zanositvijo uživale manj tega minerala, pogosteje rodile otroka ženskega spola.

 

PREBERITE TUDI: Lahko s hrano vplivamo na otrokov spol?

 

Prehranjevalne navade naj bi vplivale na spol rojenega otroka

V raziskavi, ki jo povzemajo na spletnem portalu Bodi eko so ugotovili tudi, da imajo ženske, ki pred zanositvijo uživajo kalorično bolj bogata živila večje možnosti, da bodo rodile dečka.

Na spol otroka naj bi vplivalo tudi to, ali ima ženska navado zjutraj zajtrkovati ali ne: ženske, ki zajtrk izpuščajo, naj bi pogosteje rojevale deklice.

 

Vsekakor so izsledki te raziskave zanimivi, ni pa nobenega zagotovila, da boste s tono banan, ki jih boste pojedli pred zanositvijo, zagotovo dobili sina. Najpomembneje je, da še pred zanositvijo poskrbite za zdravo življenje z uravnoteženo prehrano, s katero boste svojemu bodočemu potomcu oziroma potomki zagotovili najboljši začetek. Na koncu koncev je bolj od tega kakšnega spola je otrok, pomembno njegovo oziroma njeno zdravje.

 

VIR: bodieko.si

news-img

Pomladna potepanja z dojenčki in malčki

Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udobni tako za vas kot za dojenčka, se zanje primerno opremite.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem