IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Na podlagi česa pa ti sklepaš, da jaz to sklepam? Ne sklepam tega, veš.
Pa saj ne gre za tvoje sklepanje osebno. Danes se kar nekako imamo, kako boljši smo. Ampak to je samo zato, ker smo tako v svinjariji, da nam je postala običajna, sprejemljiva. Odkloni so znak demokracije in to... Vsakrkšni odkloni, ne samo v spolnosti.

Ja, no vidiš, jaz pa mislim, da nismo ne boljši, ne slabši, kot pred 100, 500, 2000 leti. Da se vse skupaj ponavlja. Le v drzgačnih oblikah se vse skupaj odraža, a bistvo ostaja isto. Kriza, a ne, da nikamor ne prilezemo

.
Odkloni? Jah, a veš, kot sem že prej pisala, kaj pa je normalno? Kaj je tisto, kar jo definira? In kaj zagotavlja, da je to, kar je normalno, res tisto pravo? Kaj pa če je odklon od povprečja tisto, kar je normalno in v končni fazi uredu?
Mogoče pa bodo naše povprečne usmeritve, kjer mora biti vse poštrikano, super, druper fajn, čez 100, 1000 let imeli za odklone, kdo ve.
Mateyka, strokovno se zgodovina vedno ocenjuje z vidika časa, v katerem je potekala. Ker je že tako zelo težko dobiti en kolikor toliko objektivni pogled na vse, pa še zmagovalci so imeli vedno en veliko večji svinčnik in več papirja kot poraženci

.
Aja, te pa razumem, ja, saj je čisto logično, tudi jaz se s tem ne strinjam, samo marsikaj je bil ov svojem času normalno in kakššna stvar celo z razlogom. Žal.
Tema pa je res zelo sociološka, teološka, filozofska ipd.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 9.6.2008 13:45:17 >