Drage marčevke,
z grozno bolečino v duši vam sporočam, da nisem več marčevka 2009. V soboto zvečer mi je namreč odtekla plodovnica in včeraj sem morala z umetnimi popadki roditi (oz. splaviti) fantiča 310g, 18 cm. Plod pri 16. tednih je namreč nemogoče rešiti, še posebej ker mi ni ostalo niti trohice plodovnice.
Osebje bolnice Brežice je bilo neverjetno, še posebej dr. Kočnarjeva, zaradi katere je bila ta huda izguba vsaj malo lažja. Vem in prepričana sem, da je ravno človeška obravnava pomagala k temu, da za naprej ne izgubljam upanja!
V soboto, ko je morala povedati grozno novico, je to povedala izredno obzirno. Povedala mi je to ne samo kot "pacientki, ki bo izgubila plod" ampak kot ženski, ki se bo morala posloviti od deteca. Nato naju je z možem pustila same, da sva skupaj, v samoti objokovala to hudo novico. Naslednji dan si je ponovno vzela čas zame, mi celo v branje prinesla knjigico "Prazna zibka, strto srce". In včeraj so mi podarili odtis nogice v spomin (s pripisom "Amadejev odtis nogice"). Nogica, še ne 2 cm velika, me je spravila ponovno v neutolažljiv jok - a vendar sem jim tako hvaležna za to gesto, kajti to je vse, kar mi je ostalo od Amadeja. Sestra Tanja je bila izredno izredno pozorna, empatična; sestra Anica pa je dobro uro sedela ob meni, me božala po rokah, hrbtu in obrazu pri vsakem popadku in mirila. Hvala, osebje porodnišnice Brežice!
Zdaj me čaka 14-dnevni počitek (včeraj sem namreč prvič v življenju "padla skup"), nato genetski posvet, revmatološke preiskave (na prvi pogled je sum za tako zgodnji razpok verjetno vnetje ovojnice oz. plodovnice - kar se bo potrdilo po patološkem izvidu v Ljubljani).
Dekleta, čeprav še vedno žalujem, čeprav se mi solze ulivajo vedno znova in znova, ne izgubljam upanja! Vem, trdno sem prepričana, da bova z možem deležna čudeža starševstva! Takoj ko bo mogoče, se bom ponovno uvrstila v IVF postopek in upam, da bo že božiček naslednje leto tisti, ki bo prinesel nov upanje v naš dom.
Hvala vam vsem za čas skupaj! Srečno vam in vašim pikicam, veselim se za vsako od vas in vam želim vse dobro še naprej!