mediuhec mene tudi nekateri kar čudno pogledajo, ko zvejo, da normalno delam. Kokr, kaj mi je, da delam. Pa lepo povem, da je z mano vse ok (razen utrujenosti) in da, dokler bo tako, bom delala
Nosečniške hlače sem si kupila kar take, da so mi sedaj prav. Material pa vsebuje nekaj elastana, tako da računam, da bodo malo "rasle" z mano.
tasa_m jaz sem pri prvem imela 20 tetra plenic. Je bilo dovolj, čeprav je kdaj kaka šla direktno s stojala spet v uporabo (nimamo sušilnega stroja). Če imaš sušilca, je to več kot dovolj. Sicer pa če boš vidla, da ti je to premalo, ti tudi potem lahko kdo prinese še 10 komadov - mož, mama, sestra - tu nima kaj falit pri nakupu.
mkkl ja bom v LJ rodila. Hej, mogoče bova pa še cimre
Kar se pa PDP-ja tiče, upoštevam tistega, ki sem ga zračunala glede na zadnjo menstruacijo. Na NS datum ni toliko odstopal, da bi uradno PDP spreminjali. To ponavadi naredijo le, če je razlika več kot en teden.
Ja sem bla zadnjič pametna glede nakupov. Pa sem po tem šoku pri G šla sebi eno nosečniško jopo kupit v H&M. Jope nisem dobila, sem pa šla potem mimo oddelka za dojenčke in kot bi se hotela pomirit, da bo vse ok, sem kupla par bodijev in žabic.
jasna mene so po kuri z Detralexom manj bolele noge. Tistih prav velikih, ven izstopajočih krčnih žil pa na srečo (še) nimam.
Lolita23 mene bi tudi motilo, če bi bil že dojenček stran od mene obrnjen, a naš voziček je tak, da lahko športni del obrneš v ali proti smeri vožnje. Malo povprašaj.
Kar se pa veselja tiče, si ga kar privošči! Naj te strah ne ovira!
lejca saj zdaj bodo brce vedno močnejše in tudi vedno bolj se bodo čutile čez trebuh, tako da bo tudi ati prišel na svoj račun
Pa čestitke za morfologijo!
pikapoka12345 lepo počij, da boš čim prej zdrava!
_andreja_ seveda se bo stanje kar se tiče krčnih žil po porodu izboljšalo. A če imaš težave med nosečnostjo, ti to napoveduje težave v kasnejših letih, tako da jaz bo takrat daljnega leta 2010 naredila eno kuro
trezika, novo in monikq čestitke za pregled!
Pa Persida čestitke za dvojno morfologijo! Pa čestitke za morfologijo tudi buksi, Grahec in spps!
Grahec mi imamo rdeč voziček in fanta. Pa kaj je narobe, če ima fant Ferarija?
Kar se pa tiče spraševanja, a je punčka, je pa pri nas skoz na sporedu, tudi če je brez vozička in povsem v "fantovske barve" oblečen, ker ima zelo skodrane lase. Sicer so pa moji prijatelici za punčko v roza oblekici rekli: Joj kako luštkan fantek.
Tako da se jaz ne sekiram več.
KOKICA32 jaz sem že napisala, da košare ne v prvo (je decemberček) ne sedaj ne bomo imeli.
buksi mi imamo voziček Freestyle 3xl comfort od Quinnija in smo zelo zadovoljni. Se da naslonjalo povsem v vodoraven položaj, tako da nismo imeli košare. Pa športni del se lahko obrne v smeri vožnje ali v nasprotni smeri. Super je za vse terene. Pomankljivosti sta edino nekoliko večja teža (a se da) in da zavzame kar nekaj prostora v prtljažniku. Vendar bi se še enkrat odločila za ta voziček.
Pri prvem smo imeli takoj posteljico. Drugi bo pa na začetku v sposojeni zibki zaradi prostorskih razlogov.
Na materinsko šolo v LJ porodnišnici kar prideš. Greš le po nalepke v sprejemno ambulanto. Začne se vsak prvi ponedeljek v mesecu. Kako je drugod pa ne vem.
Dana jaz bi počakala do tik pred zdajci. Mogoče bo že tako toplo, dan kombinezona ne boš rabila.
Cita tvoja G je pa res za en drek! Vem, da te je prizadelo
. Koga pa ne bi! Pa še
smo bolj občutljive. Ampak tele njene izjave in način več povejo o njej kot o tebi, tako da kar glavo gor pa
za pogum. Ne daj se! Če pa imaš možnost, jo pa vsekakor zamenjaj.
Pocka mislim da potrdilo iz MŠ za moža velja 5 let, nisem pa čist 100%.
Naja upam, da bo Tija že jutri ok!
Mihaela01 dobrodošla! Kar pridruži se klepetu.
Pa še za seznam: naslednji pregled 18.11., pri kg pa že +4 kg.
Kar se tiče mojega pregleda. Mi je povsem jasno, da ni nič 100%. Ampak v medicini obstajajo smernice in običajne poti in postopki, tako da se zajame čim večji delež primerov,... Seveda pa vedno obstajajo odstopanja in posamični "čudni" primeri, kjer se je treba pač po najboljših zmožnostih, večkrat tudi po posvetu z več kolegi itd odločit kaj naredit. A moje mnenje je, da kot zdravnik moraš znat vsak svoj postopek in svoje razloge za določeno preiskavo, še posebno, če je ta invazivna, znat tudi utemeljit. Ne pa, da je mojo G strah, ker pri verjetnosti za DS 1:7500 seveda obstaja možnost, da se rodi otrok z DS, in me zato pošilja na AC, kjer je verjetnost splava 2-3% (če imam pravi podatek). Ker 2-3% pomeni 2-3 splave na 100 opravljenih AC. Meni se to sliši veliko. In zato tudi svetujejo AC pri verjetrnosti 1:300 ali še večji verjetnosti, kot je napisala mediuhec.
Pa sem se spet preveč razpisala. Saj mi oprostite, a ne