Ojla...danes malo prej, a...ja tudi meni ni všeč tole vreme. Ko sm prišla iz službe sva šle z malo malo na sprehod v palenrinci in dežniki, pa škornji..in je bilo prav fajn, samo temno..itak malo pred 5.uro
MLEKO no takole je bilo že v prvi nosečnosti, trde, polne pa ne da bi zdej fuuul ven teklo, samo tko, npr.ko zapeče pogledam in se mi na bradavici naredi lužica...ma ful zoperno...kak mesec nazaj sem opazila da se je mleko pojavilo, ampak se je nakako stanje umirilo, sem pa zadnjič nekaj si zmasirala ko sem se tuširala, z mandljevim oljem za tuširanje, od Loccitana, ej, od takrat pa imam zdej še bolj probleme, no danes je bilo kar znosno..no prvič sem imela v porodnišnici ogromno mleka, trde ko kamen, in nisem imela toliko izkušenj s tem. Nisem vedela, da je treba ven črpat. Čeprav sem tu v porodn.Ljubljana hodila v materisnko šolo, si vse zapisovala, samo res ne vem, kje sem to izpustila, da obstaja mlečna kuhinja, al kako se že reče, pa ful prijazne sestre so tam (sem si zapomnila sestro Elfije)...jaz sem zaupala moji malčici, da če spi potem je sita...samo priklopla se je , malo pomencala z ustki in že je spala, ponoči pa dretje, pa ne jest pri meni, ampak dodatek, obe noči....to FUUUUULLLLLLL zamerim mojim nočnim sestram, vam povem, da bi jih človek kar tožil....ko sem rekla, da mala joče, so rekle, ah kar dojite jo, in ko sem rekla, da verjetno ne zna zagrabiti, ker so bradavice bolj male in vdrte (seveda, ko je bilo vse trdo
) me je pa nadrla, kako da imam take...haloo...namseto da bi malo prijela, oz, mi svetovala, naj si svoje izčrpam in potem dam po steklenički, če že ni hotela jesti...tudi z aventovim nastavkom je bil križ...niso imeli male številke cuclja (to si daš na bradavico, ponavadi če so bradavice vnete, ali pa vdrte),,,,mala se je po treh , štirih potegih že zasanjala, no ravno takrat, ko se je ulilo, iz obeh strani, vam povem GROOOOOZNOOOO....
Žzakaj to pišem? Glejte , vse tiste ki ste prvič nosečke: če vam takoj ne uspe vzpostaviti dojenja, itak to ni nič čudnega, ampak samo toliko, da se pozanimajte, naj vas nekdo pogleda- dojke, svetuje kaj narediti...tu v Lj.niso imele pojma, no jaz sem šla domov tretji dan, mala je imela seveda težo enako porodni, kar je super, glede na to da vsak shujša...kar je normalno....ja, ampak niso zapisale ženske, da je pila neko umetno zadevo...namesto moje, in da dojenje NI steklo.....katastrofa, no in 4.dan doma: pride patronažna na dom, meni ugotovi mastitis, rdečo otrdlino, vročina skoraj 39, mala vsa oranžna, začetna zlatenca, in seveda sva šle nazaj v porodnišnico, da je dala kri, mene pa pošljejo dol v mlečno, k super sestri Elfije, ki je bila tako prijazna, je rekla, joj, vem da boli, ko vam takole masiram, samo tole mora res ven, poglejte, 4.dan gre ven KOLOSTRUM, ko ga že 1.dan ne bi smelo biti več....no in celih 5 mesecev sem pristala na vroči kopeli , pod tušem, masirala, in upala, da kmalu mleko gre k vragu, ker z malo ni in ni šlo...vam povem, da je bilo to najbolj grozno....pa cel zaspanček je bila, pa pedijatrinja je ful težila, da se moram bolj potruditi, halooooo..jaz pa že kar na koncu z živci, stalno tehtanje tamale, celo tehtnico so dali domov...ma grozno...no zdaj upam, da bo drugače,...res upam....vztrajala bom, od začetka, če ne, pa moj mi pravi da tudi če ne, vsak zraste, samo verjemite, res je bila kriza....
Upam da nisem preveč zamorila, samo zdaj sem res pripravljena, kako bom grizla nazaj, v porodnišnici, če bo kaka pametna sestra...res je da sem bila stara ravno 25 let, izgledala ene 18....in so se me hotele malo sposoditi....če me je nadrla, da je dojenček obveznost, da to vsem pove, da ga je tudi v trebuhu zvijalo, in da takrat nisem se nič pritoževala....halooo, jaz sem samo hotela, da mi svetuje, kaj naj naredim, ko se je revče drlo obe noči...čez dan pa spalo....no da so imele mir pred mano, so dale dodatek, in niti v kartoteko tega napisale....halo... ahjeje, tole naše zdravstvo....D oddelek je res v riti tule v Ljubljani, to od mnogih slišim...sej ne za vse sestre, po moje jih je ena trtjina kul no, samo ostalo....za na cesto, res...
Nič, jaz sem danes zjutraj delala praženec in izgubila živce....5 minut na vsaki strani
jajajaja, in potem svizec...halo..meni je bilo vse pocasto....potem se je zažgalo, pa dam v drugo ponev, pa nič...potem v pečico, na 240 C, pa spet v ponev,,,,skratka pekla sem ga uro in pol,,,pa rajš mal več....tko da mala ni šla v vrtec, ker je bila ura deset
...sem klicala, da je ne bo....
Nič....lepo ajajte, pa spočijte se čez vikend...
a vam tudi trebušček tako raste....joooj, moj je z dneva v dan večji....