Cita, ravno danes sem se vrnila iz bolnice, kjer sem preležala od petka zvečer do danes, zaradi krvavitve. Ko se je kri (pa samo na papirju) pokazala prvič, sem šla takoj na urgenco (ker sem rizična nosečnica), pa ni G odkrila vzroka krvavitve. Me je opozorila na počivanje, Dabroston (ki ga že tako jemljem ves čas), Magnesol. Sveža kri je bila samo na začetku, potem pa sem 3 dni imela temnorjav šibek izcedek.
Ta petek pozno popoldan pa se mi dobesedno ulilo v hlačke, najprej sem mislila, da sem se polulala. Ko sem šla na WC, pa v jok. Kosem krvi! Mož me je takoj odpeljal v bolnico, kjer so na UZ ugotovili, da imam hematom (zbirališče krvi, v velikosti 12x22 mm), ki lahko pomeni grozeč splav. Sveža kri je bila še kakšno urico - potem pa samo še temnorjav izcedek, ki je do včeraj zvečer splahnel.
Na današnjem UZ je bil ciciban še vedno lepo priden, srčece bije - le spodaj se je videl še vedno temen madež (hematom). Tako da se mi zadeva lahko ponovi
Zelo težko sem karkoli izvlekla iz njih (na vizitah so se menjali različni ginekologi), če malo povzamem:
* ne vedo, zakaj nastajajo hematomi (krvavitve), je pa to problem zato, ker posteljica še ni pričvrščena na maternico, in zato lahko ogrozi nosečnost
* nič takega ne morem narediti ali nenarediti, da bi te krvavitve preprečila (razen strogega počitka, nobenih spolnih odnosov, dvigovanja, aktivnosti, stresa - pa čimmanj slabih misli in joka)
* če se mi pojavi sveža kri - se moram takoj oglasiti v bolnici; če samo rjav izcedek - ni potrebe (ker se hematom samo čisti)
* Dabroston bom morala jemati do 14. tedna (kontrolo pri svojem G moram imeti čez 1 teden)
Lahko te samo objamem, ker vem, kako hudo je, ko vidiš kri... in pomisliš na najhujše.
Držim pesti, mislim nate!