IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Pod nezdrav obrok ne štejem kakšnih kašic ali linotov, saj ti po mojem mnenju vsebujejo še več vitaminov in ostalih pomemnih sestavin, kot drugi doma pripravljeni obroki.
Ti to resno? Linoti so kakorkoli jih obrneš navaden junk food... In nikoli nimajo več vitaminov in mineralov kot doma pripravljen obrok..Sladkorja pa ja..
Pa jih pri nas tudi jemo, sploh jaz imam zelo rada keksolino, tamala čokolino, ampak se zavedam da je to junk food in se ne slepim da je kao zdrava hrana.
ja, smrtno resno. Nanaša se pa na en drug zgoraj moj omenjeni odstavek.
Ne boš verjela, kako znajo eni kuhati brokoli. Namesto 5 minutk, ga kuhajo po eno uro. Prav tako je v 80% primerov pri vseh zelenjavah. POvej mi, kaj ostane potem v tej zelenjavi noter? Nič. Pa še okus je za bljak zato otroci ponavadi zelenjave nočejo jesti. Zdaj pa preračunaj, koliko potem ostane kje procentualno vitaminov in vsega noter, pa da vzameš še tisti grižljaj razkuhane zelenjave, ki ga bo dete pojedlo. ZERO.
ZA mene je junk food, hrane, ki vsebuje prazne kalorije. In med te lahko komot prišteješ doma
razkuhane testenine npr., bel kruh... potem lizike, bonboni, razni kupljeni keksi, moje včerajšnje nektarine, ki npr. niso bile niti približek nektarin, so se pa čutila vsa škopilna sredstva note, potem gazirane pijače ki niso nič drugega kot v vodo dodan sladkor, barva in mehurčki ...
Vsi piškoti, čokolade niso junk food. Čokolada ima ogromno kalcija in kalija. Eni otroci ga rabijo.
Zato pa pravim, potrebno je prebrati dekalracijo, kaj vse kaj vsebuje in potem razpredati o tem kaj je zdravo in kaj ne.
Seveda pa zmernost velja povsod