Ojla pupe
No moj pregled je mimo, evo moje zgodbices prvega pregleda, aja pa nisem vidla pikice
.
No sem bla na prvi posvetovalnici ali bolje rečeno na prvem pregledu z odvzemom krvi, urina in dobila sem končno materinsko knjižico
Skratka sem pa prov razočarana nad tem prvim pregledom.
OK, mogoče zato, ker sem se o sami nosečnosti že dovolj pozanimala, tko da pri ginekologu nisem izvedela nič novega ali vsaj kaj drugega.
Rezultate analize krvi naj bi mi sporočili po telefonu bohvedi kdaj, izvid NS je samo ošinil s pogledom in rekel OK, ampak poudarjal skozi celoten pogovor, " veste nič na svetu ni 100% ". Kar je logično ampak mal bolj optimista bi pa lahko bil, al ne?
Pol pa te nemogoče sestre, k da so se tolk pametne že rodile
Sem mela v kartoteki izvide in vse morebitne dokumente od svojih OBMP postopkov, pa mi reče, "kaj je s tem", " tega nimam kam dat, mi leze ven iz kartoteke". Jo pogledam pa rečem: " ja tle so vsi dokumenti in izvidi ginekoloških preiskav in postopkov, poleg tega pa kopije vseh urgentnih pregledov".
Pa je rekla:" dejte vi to vedno s seboj nosit". Pa sem ji rekla:" če je tolk nepomembno, da bi blo v moji osebni mapi tle pri vas, ne bom tega sploh nikol prinesla nazaj". Matr mi je živc dvignla, k da ji je težko dat te stvari v mapo, pa sej ji nisem prinesla recepta za lazanjo pa ga nima kam dat k se ji lazanje ne dela.
Pa še to, da od zadnjega in predzadnjega urgentnega pregleda, k ga itak zmer tam opravljam nimajo zdravnikovega mnenja, pa se vprašam, ja pa kam dajo vse te papirje, pol pa najbolš, da mi dajo kartoteko za domov, pa bom jest hranila vse dokumente, če pri njih ni nič urejeno
Pol mi pa reče:" naslednjo posvetovalnico mate 17.9. Pa jo prosim, če mi da kak papir in svinčnik, da si zapišem, pa reče:" mate v MK eno rubriko, kamor si to vpišete." Predno jaz to najdem, k mam prvič materinsko v roki tud traja, ma sem si pol kr nekam v opombe napisala, tolk da sem lahko šla čimprej od tam, k so ble res tečne.
Aja pa vprašam jih še, kdo v naši kliniki opravlja NS. Ker me je pri oddaji kartoteke napadla, kako to da nimam MK, da kje sem bla na NS in se je čudla na vse pretege, da sem jo šla prej delat. (sem si mislila kako prej, če bi čakala na svojega ginekologa bi zamudila, ne dobesedno ampak nikoli se ne ve kaj se g. zgodi, nič v življenju ni 100%
).
Pa reče, vsi ginekologi, tko zelo ponosno, da pa ne dajejo verjetnostnega izračuna za DS ampak ocenijo (od oka) če je potrebno dajo pol na nadaljnje preiskave na AC. Pa da oni delajo NS zastonj, ne računajo kot drugi.
Sej se zavedam, da tudi če sem plačala za pregled, dobila par sekundni filmček mojega deteca, malo več slikic in verjetnostni izračun za DS, to še ne pomeni, da je pa vse 100% OK, me je pa vseeno tudi za tistih 75€ bolj razbremenila misel, z razlago in pregledom, kot pa, če bi mi nekdo od oka rekel, da je vse OK. To vse OK, k sem komplikator ni dovolj, jest rabim razlago zraven
In tko je minil moj prvi pregled.
Zdej pa je na vrsti čakanje in čakanje in čakanje do 17.9. Jooooj kje je še tooooo.
Erin pa čestitke za sinkota
žiži - bejži že na dopust
in seveda uživaj še malo namesto mene
Pija - tudi tebi uživaj na morčiju, seveda še ti namesto mene
lučka - ne preveč razmišljat, to je pogoj za dober postopek
Lepo bodite še naprej.