hej punce
nasara tudi meni se zdi na pol ure, do uro zelo pogosto dojenje, ampak otroci so si tako različni, da resnično ne veš ali so pač takšni pogosti jedci ali se samo tolaži in carta z dojko... najlažje je res tako, patronažno prosi, da ti posodi vsaj za en dan tehtnico. vzami dete, ga stehtaj, podoji na eni dojki, spet stehtaj in boš videla, koliko sploh popije iz ene dojke. če dojiš na obeh hkrati, potem stehtaj še enkrat. vmes seveda ne smeš nič previjat ali preoblačit, da je realno..
nyah hvala, res je, ne smemo se počutit slabše mamice ali krivde...
sploh ko berem "pripovedi" drugih mamic, ki so imele ali imajo iste težave, vidim da je tega veliko in da ne sme biti tabu tema. se trudiš, kolikor gre, ampak za voljo sitega otroka, je treba tudi posežit po dadatkih, če ne gre drugače.
je pa s tem dodatkom res nepraktično, podojiš potem pa pripravljanje mleka in kupček se podira potem do nezavesti, pa črvičenje pa...
AMPAK PUNCE!!! meni je fant skoz govoril, da mi bo kupil čaj za dojenje, jaz pa sem bila skeptična, da je to krneki. piše dve skodelici na dan. no včeraj sem ga popila za hec pol skodelice... ponoči je dete DVAKRAT pilo samo iz mojih dojk, brez dodatka, ker ga ni hotelo!!!!!!
sem mislila, ok slučajno... šele proti jutru sem mogla dodat aptamil.. za poskus sem pred eno uro spet spila pol skodelice(čeprav piše naenkrat eno)... moje prsi so po eni uri NABITE z mlekom, vliva mi iz njih, težke so, čisto trde, polne!!!! očitno pomaga, komaj čakam, da se Luki zbudi, da me sprazni, vam potem poročam, če je želel tudi dodatek!
je pa res, da po 30 g dodatka spi uri, do uro in pol dlje
ampak mam raje da se zbuja na dve uri in pije samo moje mleko...
kljub vsemu je bila današnja noč prekrasna, sva se dojila na dve uri, vse skupaj sem ponoči bedela eno uro... preden smo ugotovili, da nimam mleka, pa sva ponoči bedela najmanj 5 ur!
tko da bravo Luka, taki so pa siti otroci