Čer,
Lev je v banji, z njim je mož in imam celo 5 min časa, da kaj napišem.
Včeraj je bil Lev 1. v vrtcu. No, bili smo vsi trije. Prišli smo po zajtrku in ostali do konca kosila (mož je odšel prej). Sem bila pozitivno presenečena, čeprav me varuška "svari", da kriza lahko še pride - no, jaz sem zadovoljna s tem, da nismo že začeli z jokom in podobnim. Z drugimi otroci se sicer včeraj ni igral in se je držal čisto zase, je pa jedel kosilo sam - neverjetno - no, malo sem ga morala prepričevat, da se je sploh usedel za mizo k drugim, potem se pa najedel in "kričal" da bo še juho. Neverjetno. No, danes sem ga pripeljala okoli 9ih, ostala z njim pol ure in šla v garderobo čakat, da me ne pokličejo
- in me niso. Sem šla vsake pol ure pogledat skozi steklo na vratih, kako je, pa je bil kar živahen in pri mizi spet zgovoren. Menda je imel manjšo krizo vmes in spraševal po meni, ampak ker jo je hitro prebrodil, me niso iskali. Jutri ga tam samo "odložim" in grem, bom pa na dosegu, če bo treba (itak imam do tja samo 10 min). Bo pa zaenkrat spet ostal samo do kosila. S spanjem ne vem kdaj (in kako) bomo sploh probavali, ker jaz ga čez dan ne znam dat spat, tako da v pomoč ne morem biti. Se bo moral sam odločit, da je fajn, da zaspi. upam, da bomo našli neko rešitev.
Je pa najstarejši v skupini (no, itak so letniki 2006 in ker je januarski, je itak najstarejši, ampak so drugi tudi po več kot pol leta mlajši - toliko bolje, ker niso taki razgrajači in kaj dosti močnejši in nasilneši od njega). Je pa fajn, ker jih je nekaj odsotnih - tako jih je bilo danes 9, včeraj pa 10 (od skupno 14). Meni sta vzgojiteljica in pomočnica zaenkrat OK - itak nimam navade vnaprej presojat ljudi in ponavadi kar dolgo traja (če sploh), da najdem kake slabe lastnosti - sem kar hitro zadovoljna.
Lev pravi, da gre rad v vrtec, ampak vsak dan omenja Anjo, ki je bila z njim pri varuškli, pa je vedno govoril, da je ne mara - no, pogreša očitno jo.
Sazi, jaz komot vstanem ob 6.00. Ampak sem pa tudi ob devetih zvečer koma . Tako da mislim da moj dan ni nič daljši od tvojega, pomojem še krajši.
Joj, jaz zdaj vstajam ob 7ih, spat hodim pa kot ponavadi med 23. in 00:15 - no, pred 23:20 skoraj nikoli nisme v postelji. Pa še tablete za zniževanje pritiska me dodatno uspavajo - nisem navajena na pritisk v stilu 123/72. Oba dneva mi je Lev na poti domov zaspal. Mož ga je odnesel v posteljo, sama sem na hitro nekaj pojedla in šla tudi spat za eno uro - kako paše, čeprav se potem komaj poberem, ko se Lev spet zbudi.
Hiša - mojstri končujejo s parketom. So hoteli kuhinjo pripeljat jutri in zmontirat dan kasneje, pa smo morali zaradi zamude parketarev preložiti na naslednji teden. Kar ne morem verjeti, da bo hiša počasi začela dobivat končno podobo.
Kaj smo počeli čez vikend? Hmmm. V soboto smo bili malo na hiši - smo šli kidat sneg, pa so že sosedje vse skidali, potem pa k mojim na kosilo. Nedelja je bila podobna, le da s popoldanskim obiskom tašče.
Tinkatonka, me veseli, da uspeva projet spanja - upam, da napreduje v pravo smer.
Jer.za - super, da si zrihtala za diplomsko, za sestro pa upam, da bo vse OK in da zdrži čimdlje.
Konec kopanja - letim...