Pozdravljene čvekice!
Madona, eno uro sem samo brala, pa še to sem morala preskakovati, da sem prišla do konca.
Pregled - je za mano oziroma nama, saj gre moj možek vedno z mano. Tokrat hvala gobu ni bilo UZ, saj sem jih imela že pet dosedaj. Za tiste, ki se sekirate glede UZ - različne znanstvene raziskave so pokazale, da UZ ni tako nedolžen kot izgleda in da sta na nosečnost priporočljiva le dva, zato nič se sekirat, če vsakič ne vidite svoje bebice. Jo bomo pa kmalu začutile, tiste, ki je še ne čutimo. Poslušala sva utrip od najine deklice Ele Nore in je bilo kot topotanje konjev čez tirnice
.
Naslednji pregled - morfologijo imam 11.12., ko bomo pridno merili našo princesko.
Srečanje - sem za Lj, po novem letu.
Voziček - Pred kakšnimi tremi tedni sva bila z mojim v Baby Centru in ko sem videla tiste cene in vso znanost, ki so jo naredili iz vozičkov, sem kar dol padla. Potem sem šla na Bolho in se dokončno prepričala, da bova midva kupila rabljenega. Športnega s košaro za prvih pet mesecev se da dobiti tudi za 200 evrov, kar je več kot pol manj za novega. Rabljen pa 8 mesecev ali eno leto, in lepo ohranjen. Vsekakor ne bova kupovala novega, se mi zdijo vsi ti vozički včasih kar eno afnanje mamic, ki si še z vozičkom kupujejo sanje. Prepričal me je Quinny, je trikolesnik, tako da bomo lahko šli brez težav tudi na PST, če pa pač ne bo idealen, pa bog pomagaj. Saj tudi avtomobila nimava idealnega.
Bolniška in dopust - Jaz sem 4 ure na bolniški in 4 ure delo od doma, kar bom ohranila tudi do konca nosečnosti. Sem si pa vse izračunala, da pred porodniško (ki je mislim da 28 dni pred predvidenim rokom poroda) porabim še preostali dopust za leto 2008. Celoten dopust za leto 2009 pa bom raje porabila po koncu porodniške, tako da bom v službo šla šele junija 2010. Moj mi kar zavida.
Kako sva se spoznala - Uf, dolga zgodba. Bila je resnično filmska ljubezen na prvi pogled. Kot študentka sem šla na vlak in ker me je tako očaral, sem kar šla do njega in ga vprašala, kako mu je ime, kaj študira, pa je že moral iti z vlaka. Ker je bilo ravno konec študijskega leta, sem ga oktobra spet iskala na faksu, saj mi ni dalo miru, saj me še noben tip ni tako prevzel. Takrat na vlaku sem imela prav usodnostne feelinge: Če zdaj ne boš nič naredila, ga ne boš videla nikoli več! No, ker sem nekaj zbrkala z urniki, ga nisem videla in sem mu kar na oglasni deski poleg urnikov pustila listek: x iz mesta y. Pokliči me. NenaLena iz vlaka. In moja telefonska. In me je poklical, prvi randi je bil nor ... naslednji dan sem imela otečeno ustnico od lubčkanja
. Sem se doma kar nekaj zlagala, kako sem ga žurala in me je en s komolcem ruknil v ustnico. Bilo mi je nerodno priznati, da je to od poljubljanja, ha.
Nakupi - Jaz pa že imam en mali paketek za našo deklico.
Sem naročila pri La Redoute, imajo par stvari zelo lušnih in predvsem poceni. Pa vse 100% bombaž, kar se mi zdi najpomembnejše. Da bo naša pikica zares v mehkem in zdravem. Nekaj stvari se je nabralo, toda sedaj se kar držim nazaj, saj bom večino stvari vsaj za prvo leto imela izposojeno. Se mi pa vseeno zdi škoda na veliko kupovati, če pa tako hitro rastejo in potem en puloverček, za katerega daš 25 evrov, oblečeš dvakrat ali trikrat, pa je že premajhen. Ok, če bi bila bogatašica, bi morda šlo, toda ker to nisem, je treba biti racionalen. Čeprav je kar težko, ko vidim vse te majhne jopice, pa zoknčke, pa kapice ... joj, kaj šele bo.
Hvala bogu, da me moj drži nazaj.
Banja - Jaz se zaradi hematoma in krvavitve prve tri mesece naj ne bi kopala, toda sem se po 2 mesecih vseeno, saj sem preveč pogrešala svoj obred kopanja. Je pa res, da stare mame trobijo, da voda ne sme biti prevroča. Tako da se sedaj veselo kopam (seveda ne pretiravam, recimo enkrat na teden je čist' ok), pač nekoliko bolj pazim pri temperaturi.
Toliko zaenkrat iz moje strani. Lepo se imejte, pridno čuvajte svoje otročičke, pa snaham in podobnim primitivcem ikskreno povejte, kar vam leži na duši. Resnica je najboljši recept!
Čao čao,
NenaLena