glede zaprtja... punce cim manj mocnatih jedi in kruha, pa cokolade ter cim vec sadja, zelenjave, balastnih snovi (polnozrnati izdelki, semena) in pa veliko pijte. meni pomaga sadje...sploh grozdje, ki ga je sedaj na pretek...mmmmmm...ga pojem par velikih grozdov na dan...pol pa nobene panike glede zaprtja.
meni je moja G. rekla, da moram magnezijeve tablete jest, pa se mi zdi da me te tudi pozenejo... skratka grem tudi do parkrat na dan... ampak napeta sem pa skoz k balon...kljub vsemu... karkoli pojem, sem pol k bi bla v 6 mesecu...
laneno seme je najboljse zmleto, saj ga drugace nikoli ne pregrizes tako dobro... najboljse pa je, da se ga sproti melje ali stre, ker rado rata "zarko"... priporocljivo ga je imeti v hladilniku... ce ne, pa se ga lahko namoci zvecer v jogurt, zjutraj ga pa potem pojes... cez noc se napne in je tako lazje prebavljiv in tudi bolj telo izkoristi njegove dobre lastnosti...
glede zeliscnih cajev... mislim, da zelisca in zeliscni caji v zmernih kolicinah ne morejo skodovati... jaz pijem sedaj ko sem prehlajena skoz planinski caj, metin caj, kaksen bezeg in pa vceraj sem kupila caj za nosecnice, ki ga je ena izmed vas priporocila => MamAlete, ki je tudi zeliscni caj (janez, koprc, kumina, melisa, bazilika)... pa kot sem ze pred parimi dnevi napisala sem zadnjic v sparu videla tudi caj za nosecnice od teekane in ima notri sama zelisca (plahtica, koprive, rman..)... punce ne pretiravat!!! bolj boste paniko delale glede vseh stvari, slabse bo...
no, tko, to je moje mnenje o odprtih temah
fajn bodte