Najprej čestitke vsem mamicam in čim lepše porode vsem še
. Se sicer bolj redko javljam, ampak sem forum spremljala kar redno. Ker mi je vaše pisanje polepšalo dneve čakanja na našo malo piško in dalo tudi odgovor na marsikatero dilemo, se sedaj oglašam tudi sama.
Naša piška
se je rodila 17.08.2008 ob 15.56 v Mb bolnišnici, s 3060g in 50 cm.
Popadki so se mi začeli ob 3h ponoči kar na 10 min in jih prej nisem imela. Bila je nedelja zjutraj in bili smo že 5 dni preko roka. Jaz sem bila sicer trdno prepričana, da se bo Tisa rodila najmanj teden dni pred rokom
. Popadki so se nato stopnjevali in okoli 11h so bili na 5-6 minut. Najlažje sem jih prebrodila stoje. Nekaj do 12h smo prispeli v bolnišnico, kjer sem imela to srečo, da sem bila edina, ki je prišla rodit. Tako so bile vse babice in zdravnik na razpolago samo meni. Ta dan ni bilo prav nič čutiti avgustovske gužve na porodnem oddelku
. Po pregledu so ugotovili, da sem odprta 3cm. Priklopili so me na EKG in predrli mehur, da je stekla voda. Ugotovili so, da je bil že skrajni čas, saj je bila plodovnica že precej »umazana«. Ker sem bila okužena s streptokoki skupine B, sem preko infuzije dobila tudi antibiotik (preden je stekla voda). Verjetno sem zaradi plodovnice ostala kar priklopljena na EKG in tako so bili popadki bolj boleči, kot če bi jih lahko predelala stoje. Prestavljali so me z boka na hrbet, da so pregledali koliko sem odprta in nato spet na drugi bok, . . . Da ni bolelo ne morem rečt, ampak kar se mora se mora. Epidoralne nisem imela, so mi pa dali nekaj preko infuzije, ko sem jih prosila. Koliko mi je to olajšalo popadke ne vem, ker ne vem kako bi sicer bolelo.
Proti koncu pa mi je zmanjkalo popadkov
. Čakamo, čakamo . . . meni je prav, saj ne boli, nakar čakamo že predolgo in so se odločili, da bomo vseeno pritisnili. Jaz pritisnem oni pa tudi (na moj trebuh) in pikica je bila tukaj
. Če se to ne bi posrečilo, bi bila rešitev samo še vakumski porod, daj je za carski rez bilo že prepozno. Najprej je Tiso dobil atek, kasneje pa sem jo kar pristavila k prsim in mala je pila kot za stavo. Tudi posteljica se je porodila brez popadkov. Sem pa izgubila kar precej krvi in sem zato slabokrvna (za domov so mi dali Legofer -3 flaške). Za epiozotomijo sploh nisem vedela, dokler mi zdravnik ni rekel, da me bo zdaj pa še zašil
.
Babica in zdravnik so bili super.
Po treh urah v porodni sobi so me prestavili etažo višje. Tudi tukaj sem imela sreči in sem bila v sobi sama. Sva se kar dojili vendar je tako hlastala po dojki, da je kmalu postalo jasno, da mleka še ni dovolj. Sem jo pa kar redno pristavljala k prsim in nato še nahranila na Injekcijo, ker z dudo nisem hotela zaradi dojenja. Dan po odhodu iz bolnišnice je , hvala bogu, prišlo tudi mleko, tako da se sedaj pridno dojima. Ponoči spu tudi po 5ur skupaj, čez dan pa kako ji pač je. So popoldnevi, ko skoraj nič ne spi in jo samo nosimo po rokah. Danes, na srečo, pridno spančka.
Zaradi težav z dojenjem v bolnici sem imela kontrolo 26.08. Ob odpustu je imela 2860 g, na dan kontrole pa smo že bili nad porodno težo in sicer na 3108g. Tako, da pridno napredujemo. Tako piška se prebuja, tako da je to vse z moje strani. Če pa ima katera še kakšno vprašanje, rade volje odgovorim.
< Sporočilo je popravil LenaG -- 29.8.2008 16:10:07 >