Pozdravljene.... končno!
sem šele sedaj uspela prijadrati do čarunalnika. Imeli smo obiske, potem pa gužva z gospodinjskimi opravili...
Preletela sem samo nekaj postov na forumu, pa opazila, da debatirate o
otroških boleznih: prebolela sem samo vodene koze - a je to slabo? ker nisem ničesar drugega... mi sedaj grozi, da bom prebolevala eno za drugo sedaj
posedanje - mi imamo kdaj brino na kolenih tako, da se naslanja na naš trebuh, podoben položaj kot lupinica, ni zelo pokonci - bolj pokonci si je pa zaenkrat ne upam imeti
bo pa to eno od vprašanj sedaj v četrtek, ko imamo pregled - ker nimam pojma, kako, kdaj in v katee položaje se lahko daje otroka po 4. mesecu. Vem samo za lupinico, kako se nosi dojenčka (na 1. pregledu smo dobili kopijo enega članka s fotkami) - to je pa tudi vse - ampak verjetno se enkrat neha dojenčka nositi v lupinici oz. se ga začne nositi/držati tudi v drugih položajih
papanje
a ni nekako rečeno, da naj bi dojenček pojedel vsaj 700ml na dan? meni se zdi, da Brina ne poje toliko - vsaj če sklepam po tistem, kar sem takrat, ko sem nekaj časa črpala, načrpala. Vseeno pa se nama zdi, da se je zredila. Če gledam stegenca, pa lička... Moj je itak rekel, če P v četrtek ne bo zadovoljna s pridobljeno težo (prejšnji mesec je bilo komaj dovolj pridelka baje), bo P vpršal, kje točno naj bi Brina še dobila gramčke, ali pa je mogoče prekratka? moj pravi, da se mu zdi dovolj debela in da niti ne želi zamaščenega dojenčka
že sedaj ji pravi, da je "tolsta"
vetrovne kapljice - saj vem, da bo sedaj marsikatera debelo pogledala, ampak KAJ JE TO?? in čemu to služi? parkrat sem že zasledila, da to omenjate in da jih nekatere dajete otrokom, ampak mi nikoli ni uspelo iz konteksta razbrati, čemu pravzaprav služijo - če bi že morala ugibati, bi rekla, da za uspavanje?? pa se mi zdi preveč neverjeten odgovor, zato vas tukaj sprašujem
na ringaraji sem prebrala, da naj bi dojenček pri 4 mesecih spal po 10 ue na noč in potem še po 3x po dve uri čez dan
Brina spi recimo od 22.30 do 8.00/9.00 (vmes enkrat papca), ampak (!!!!) podnevi, pa spi recimo v povprečju po pol ure med hranjenji - torej 3x po 2 uri NIKOLI!!! niti 2x po 2 uri... bi bila zadovoljna že po 3x po 1 uro, pa mislim, da se niti to ne zgodi
a je to OK????