IZVIRNO SPOROČILO: ****
Pa dobro a se pogovarjamo o ženski v Islamu ali o ženski kar eni tam recimo v arabskem svetu??
Pa ali veste kakšne pravice ima ženska v islamu? Saj sem dala link pa si preberite.
Najmanj kar bi bilo če bi bilo to res ne bi tapkala po internetu in ne bi verjetno svobodno potovala in si svobodno izbirala kaj si želim in kako. Verjetno bi morala tudi delat in služit denar... pa kaj jaz vem kaj še.
Ne vem sicer, kakšna je razlika med žensko v Islamu in "kar ena tam recimo v arabskem svetu"

, ki je prav tako živi po pravilih Korana
Ne vem, kakšne pravice ima ženska v Islamu, vem samo to, kar sem v knjigi prebrala. In to sem tudi zapisala. Nikogar nisem nameravala poučiti o stvari, ki je ne poznam, temveč sem zapisala(po spominu, ki me upam, drži vsaj 2 dni), kar se pač dogaja v imenu Alaha. In to je to....
In razlika med tvojo pripovedjo in to v knjigi je kot dan in noč

Lahko rečem, da si je katera kaj izmislila? Ne...pa vendar, so stvari napisane, mi jih beremo...in si ustvarjamo
svoje menje. In moje mnenje je vsekakor, da ženska ni kraljica. Ne more biti.
Mogoče ti živiš v oblakih, mogoče si vse to želiš, mogoče je vse skupaj res....konec koncev je to meni čisto vseeno....Vendar takšne razlike v imenu istega boga?????? Ma daj no....nekaj tu ne štima... ALi pa je KOran tako nerazločno napisan, da si ga vsak po svoje razlaga

(cinizem z moje strani..)
In kot sem zapisala, je nabjrž v večjih mestih drugače....vsaj upam. In ne ti meni o svobodnem potovanju. Svobodo si lahko vedno po svoje razlagamo. Imaš vse 3 otroke pri sebi, sedaj, ko si v SLO? Ne, najbrž ne....zato pa se lahko svobodno sprehajaš po svetu....ker mož ve, da boš prišla nazaj, ker drugače otroci...pa-pa... Najbrž tudi je tvoj zakon intakten, torej boš prišla nazaj, zato tega metanja peska v oči ne vidiš....Če pa ti to jemlješ kot svobodo, tudi prav, ti noben ne brani. Vendar vsake oči imajo svojega malarja. In midve se ne pogovarjava o isti barvi.
Preveč je bilo knjig(le nekaj sem jih prebrala), ki so jih pisale ženske od "tam"...preveč je organizacij, ki skrbijo za (samo iz arabskega sveta) trpinčene ženske in njihove otroke ali "izgubljene otroke", da bi lahko govorili o tem, da so ženske tam kraljice. Vem, to se dogaja tudi pri nas, tudi pri nas je dosti takšnih organizacij...vendar se ne spomnim, da bi lahko govorila o tem, da smo kraljice(v nobenem pomenu, tudi prenesenem ne).
Ne jemlji tega osebno, gre za izražanje mojega osebnega mnenja. Kakor ga izražaš tudi ti. Svobodno, kot si rekla.