Pika, ne, ne nisem tko pridna kot zgleda. Rada imam sladko. Peciva, štrudli, štruklji,...temu se ne morem upret.
Sicer pa nikoli (lahko 1x letno) ne jem pakirane hrane, konzervirane hrane, pripravljene hrane. Ne jem salam, hrenovk, rdečega mesa zelo zelo malo, morda 1x na dva meseca. Uporabljam puranje meso, piščančje. Jem domačo salamo in pršut.
Obilno sezonskega sadja, kupujem pri kmetih, veliko zelenjave, stročnic, ajde, prosene kaše, riža, polnovrednih testenin. Zelo redko jem bel kuh, palačinke pečem iz pirine moke, vsa peciva iz polnozrnate...uporabljamo malo jajc. Od maščob le olivno olje in ghi (prekuhano maslo). Sladkor redko, le rjavi. Ne pijem mleka. Ne pijem kakava, čokoladnega mleka in podobnega. Pijem pa ogromno čajev, živo vodo, ki jo prestrežemo (1 x tedensko) v izviru pri Kobaridu, občasno si pripravim zelenjaven sokove...v skrinji imam koprivin sok - to je šele ogabno, a se mi že nekaj časa upira.
Kaj še...mmm, jav veliko oreškov, vsak dan vsaj pest, mešanica indijskih, brazilskih, navadnih orehov, lešnikov, pa suhe slive, mandlji, pinjole,...pa obvezno papaja.
Ne manjka mi vsak dan najmanj eden probiotični jogurt, brez aspartama.
Ne kupujem namazov, prigrizkov, krekerjev,...Pa kava, le črna in samo po jedi.
Če se da jeva 1x tedensko ribe. Moj je zagrizen kolesar (do 7000 km v sezoni) in s to hrano lepo pelje. Ima super postavo in dobre plavalčke, reš ga je pohvalil. Jaz tud nisem glih lene sorte, od vedno imam od 52-54, zdaj mogoče že 55 kg
Kot sem rekla, sladice me pa vedno znova premamijo. Letos sem poskušala še črtat razhudnike: (po kitajski tradiciji) cvetačo, paradižnike, ki jih obožujem, poper. (sedaj uporabljam le ingver)
Spomladi sem imela poleg te hrane, še terapijo z alojo: precej teh alojinih sokov, vitaminov, omega 3,...
Poleti pa sem spregla vse skupaj. In sem se še bolj sprostila, se več pregrešila, spila kakšno pivo, sicer ne pijem alkohola (razen pri kosilu požirek dobrega vina), še to, do pred kratkim sem kadila od 2-4 cigarete dnevno, z avgustom sem to opustila. Jemala sem cink, selen, alge, , vitamine, vsak dan; koencim q10 kakšen mesec.
Jej, sem se razpisala. Če ti kaj iz tega pomaga...
Delala sem tudi 3.tednski post...bila sem kot okostnjak, ker sem takrat preveč delala v službi in bi morala bolj aktivno počivat kje v naravi, ne pa se psihično naprezat...post, kot nekaj kar bi me rešilo napredovanja endometrioze in res, pregrade ni bilo več, cista 2 cm manjša...krvavela sem ves čas trajanja posta, ne veliko, a 3 tedne, skoraj črne barve izcedek.
Pa klistir, pa kopeli, pa obkladki...sem tem sem hodila v službo, grozno...sej se zdej šele, ko ti pišem sproti spominjam koliko je bilo vsega. Že veliko časa si želim otročka, se sploh ne spomnim od kdaj...že 10 let nimam kontracepcije, vsaj 7 let 'delava' bolj ali manj intenzivno na tem.
Pika, predvsem pa, to sem jaz. Ti, si ti. Poslušaj svoje telo. Kar paše ne more škodit.
Če veš, da bi se morala čemu odreč, naj ti ne bo težko, bo že spet čas, ko boš 'tisto smela'.
Kot pravi mišek...ona je lepo opisala njeno zelo strogo dieto, če te zanima več, ji piša na zs...moramo probat eno, drugo, kombinacije, dokler ne bo rezultata. Je težko, a mene so prav ta pravila držala pokonci, da sem vedno nekaj iskala, sprobavala, preizkušala in zalet za naprej je prišel sam od sebe. Na momente pa mi je tudi vse dol padlo. A ne za dolgo. Si nisem dovolila.
Tvoje dobro počutje je super znak. Jaz ne bi zdaj preveč delala na tvoji prehrani...blanč je rekla,da je čitala na hr forumu, da je že terapija stresna za telo, pol pa še hrana drugačna...jaz bi čimbolj umirjno izbrala, kar je še kar zdravo in ti paše in šla na zmago!