IZVIRNO SPOROČILO: baguSka
Najbl pa sovrazim izjavo takih starsev: "Saj jim nic slabega nocemo, ko bojo dovolj stari, se bojo ze sami odlocli, ce to se vedno zelijo ali ne!?" Ma jst bi jih takrat kr fentala.... jao! Kaksno razmisljanje....
Baguška jaz priznam da sem ta "starš". In se nimam za slabo, mu pač dajem nekaj kar sem in se ne pretvarjam da nisem to kar sem. V tem ga vzgajam in o tem ga učim, pa katoliška šola ni nič slabega če bi ga tja vpisala. Smo si pač različni, vsak da svojemu otroku tisto kar sam meni da je prav, nevem kaj je slabega če se pouči o Jezusu in njegovih naukih. Zakaj sem zato slaba mama in ga posiljujem? S čim. Ker ga učim moralna načela?
Kako naj ga pri 3 letih vprašam ali boš veren ali ne? In če ga pustim sedaj da nebo hodil k maši, da nebo hodil k verouku ali misliš da pri 18-ih bo? Če tega nebo nikoli poznal

Kaj naj mu lažem da nisem verna, in da ne molim, da ne hodim k maši? Če me v nedeljo zjutraj ko grem k maši vpraša "kam pa greš mami'", mu pač rečem da grem k maši in ko ga vprašam ali greš z mano reče "ja" - kaj naj naredim, naj mu zaradi tega ker ga nočem posiljevat rečem da grem na tržnico? Ali naj neham biti to kar sem in naj neham hoditi k maši in molit ker ga nesmem posiljevat z temi stvarmi?
Ne bom. On raste z mano, če me bo vprašal zakaj molim mu bom povedala o tej veri, če me bo vprašal kam grem v nedeljo ali praznike bom povedala po pravici da grem k maši. Lagala pa ne bom nikoli.
ZARA kam si obmolknila?

Kje si