IZVIRNO SPOROČILO: pf
Punce hvala za tolažbo, bo že nekak.
Meta saj jaz Lano dregam malce pod brado, pa po nosku, pa po uhici, ampak je zaspanka in lenuhec, pa očitno še prvovrstni nejedec in ni haska. Sem pa opazila, da mi je malo na živčke vdarilo to vse skupaj, saj ne da sem živčna, ampak jokam danes in včeraj zaradi tega. Na koncu bova še mogli na kake preiskave iti, če ne bo začela papati. Edina tolažba mi je ta, da so planičke polulane, kaka po trikrat na dan, je dobrovoljna in nasmejana, precej živahna, skozi nori in ne joka in zato si tudi malo mislim, da očitno ni lačna, da je pač to to.
pf - če se tvoja Lana redi cca 600-800 g na mesec ni neke panike, pa če je 3x na dan pokakana...pomeni, da dobi dovolj za jest.... Ne sekiraj se zaradi tega, ker se pač manj redi..... Moj pikec je na flaški pa se je zredil cca 900g - je tud na spodnji meji...pa kaj zato....
...prvega sem izključno dojila kjub CR do 13 meseca, brez da bi enkrat dodala.... Tud naš ni bil kaj prida jedec, jedel je max 5-10 min na obeh dojkah..., pa sva pač imela svoj ritem na cca 1,5 ure, v bistvu je blo bolj brez ritma...... ampak sva se pa dojila, normalno napredovala in bila kljub vsemu zdrava....
Tudi jaz sem se nonstop sekirala, zakaj tako malo je...pa mi je enkrat pediatrinja rekla (sem to že pisala tu gor), da v Mb še noben otrok ni od lakote umrl...in naj se neham sekirat.... in od takrat dalje sem se res nehala sekirati....
..tudi sedaj drugi pikec ni neki jedec.....če gledam, da mi recimo včeraj in danes ne poje več kot 80ml....sicer fehta pol na 2,5 do 3 ure, ampak če mu dam več ne spravi vase...... To isto količino (v bistvu 85ml) so mu silili, ko sva bila še v bolnici - torej pri starosti 14 dni....... Pri manjši oz. isti zaužiti količini se on meni sedaj normalno redi in razvija...... in jaz se ne mislim sekirat....
Ti in vse ostale, ki dojite, morate biti čimbolj močne na tem področju, ker drugače bodo živčki naredili svoje in res zgubite mleko...... je škoda.......
Mogoče je pa kaj v zraku, da so otroci bolj neješči......sem že več katero slišala ta teden......
...ena lastovka še ne pomeni pomladi....... ne obupaj (te) prehitro,