IZVIRNO SPOROČILO: guppy
Rožica, kako misliš "dovolj veliki"?
Se mi zdi sedežni del zelo ozek

nevem no ?
Sem ga imela namen kupit, pa se mi je zdel, da ga bo, če ga že ni, hitro prerasel. Res pa je, da sem bila sama v Ikei, tako da ga nisem mogla posadit v stolček.
Lina tudi naš je izredno ne ješč. In kot sem že omenila, mu dajem Pikovit in opažam, da se mu je apetit povečal. Jedel pa bi samo teto in jo (pašteto in jogurt)
Naš fant res zelo veliko govori. Uspe mu celo R

.
Kadar se beseda začne z črko R jo izgovori brez problema, če pa se nahaj v besedi pa se mu zatika in mu še ne gre njabolj z jezika.
Res že veliko govori in kar ponavlja vse kar sliši, včasih me kar preseneti s kakšno besedo. Prejšni teden, ko sva se oblačila za na sprehod in sem mu kot vedno govorila še bundico, kje pa so čevlji,.... še mama,.... in na koncu rečem no a sva? mali pa odgovori, kot iz topa KAPA!!!
Še nikoli prej ni rekel kapa ali da bi ga učila da je to kapa, ampak sem mu vedno govorila dajva še kapo na glavo al neki v tem smislu,....
In potem lepaga dne mali opomni mamo "Ja halo mami kapo si pozabila

"
Kar ne moreš verjet, da so ti maši malčki tako hitro zrasli.
Kaj najraje gledajo vaši lumpi? Pri nas so telebajski vsak dan na tapeti, če ne telebajski pa nek dokumentarec o divjih živalih.
Ketere igre, katere igrače so trenutno najbolj atraktivne? Naš najraje zlaga kocke eno na drugo, postal je tako spreten, da mu uspe zgrediti res visok stolp. Tako precizno in natančno polaga kocko, drugo na drugo, da ne moreš verjet. največji užitek pa mu je da potem ta stolp podre in se mami pri tem ZELO ustraši
Zelo rad se igra igro spomin. Mogoče katera ne bo verjela, vendar je res. za darilo sva dobila spomin, kar se mi je zdelo še veliko prehitro in okoliščine so nanesle da smo ga odprli, mali je takoj ugotovil, da so lepe slikce in da je poiskal dve enaki. Sevede sva imala ploščice obrnjene s slikco navzgor, vendar se je zelo hitro izuril v tem. Zdaj vzamem nekaj parov jih najprej razporediva po mizi tako, da si ogleda slikce potem pa jih obrneva in mu rečem poišči npr. ribico in jo hitro poišče, malpo se zmede, ko poišče dva para in ima še dva narobe obrnjen apotem ni več siguren kje je kaj... Vendar mislim, da je to zelo dober trening za male možgančke.
Tudi like že točno pozna in jih razporedi v odprtine.
Trenutno ga skušam malo seznanjat z barvami imava takšno hišico z štirim vrati različnih barv in vrata imajo ključe enakih barv, trudiva se da bi ne samo po obliki ampak po barvi prepoznal kateri ključ je pravi ... Upam da me razumete.
Zelo vesela bi bila, če bi si še katera vzela čas in malo opisala, kaj delate z svojimi malčki, kaj se igrate, kako jim širite znanje, kako jim ga podajate skozi igro, ... verjetno bomo tako druga drugi v pomoč z kakšno novo idejo, kaj še početi, naučiti naše malčke. lP.