IZVIRNO SPOROČILO: terida
Varstvo: Ne samo, da nisem še nič dobila, možnosti za varstvo bom počasi izčrpala... Jagoga, ne vem kaj bi dala, da bi nekje dobila v redu varuško za 180 EUR, tu (v Lj.) računajo okrog 300 EUR, so pa tudi take za 350 EUR in še več
Da o zasebnih vrtcih ne govorim! Pod našim blokom bodo šele ta mesec odprli enega, pa bo stal 550 EUR in je že vse zasedeno za letos in naslednje leto!!! Pa kje ljudje denar pobirajo?! Raje ne bom nadaljevala o tem, ker se samo v slabo voljo spravljam...
to je pomoje polna cena, brez olajšave ... če daš vlogo za znižano plačilo vrtca, bo cena nižja!
Drugače je pa na medover.net en forum, kjer se prav o varstvih menijo ... pobrskaj tam, mogoče pa kakšno varstvo najdeš!
Ja, prve 2 leti je plačilo jasli in privat varstva ubitačno! HB za prejšnjo vlado, da je uvedla brezplačen vrtec za 2. otroka!
IZVIRNO SPOROČILO: terida
2. Mislim, da sem čisto nehote pri Eriki ustvarila en pogojni refleks. Nekaj časa nazaj je bila malo zaprta in opazila sem, da ji pomaga, če se uležem "nad njo" (ko je ona na hrbtu, se uležem na trebuh tako, da imam glavo nekje v višini njenega popka) in ji pomagam pri pritiskanju tako, da ji masiram trebušček, ona pa se z nogicami opira na moja ramena. Zdaj pa se je tega očitno tako navadila, da vsakič, ko se tako uležem k njej (da bi jo malo pocrkljala ali pa se z njo igrala), začne pritiskat in se pokaka
Saj se večkrat pokaka tudi brez moje prisotnosti, a ko se postaviva v tak položaj takoj začne pritiskat
Saj po eni strani sem vesela, da imava en tak položaj, v katerem se lahko pokaka, da ji bom lahko pomagala, če bo kdaj zaprta. Po drugi strani pa se mi to ne zdi v redu - kaj če kmalu ne bo hotela kakat drugače?! Ne vem kaj naredit...

, oprosti, je smešno, kaj na kaj vse ta stari navadimo otročke ...
Rešitev pa vidim predvsem v tem, da se nehata tako crkljat, vsaj za kakšen teden! Pa tudi, ko kaka, ji tega ne delaj več. Enostavno bo pozabila.
IZVIRNO SPOROČILO: katj
.
Sta pa danes ponoči prvič spala skupaj v otroški sobi in je bila čisto klasična noč, parkrat sem mogla iti h Rokcu, Mark je pa prišel sredi noči k nama in sva mu razložila, da mora takoj nazaj, ker ne sme pustit Rokca samega. In je lepo razumel in šel.

za prve noči v otroški sobici,

za Marka, ki je tak razumen dečko!
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76
da sploh ne bo med dvema cepljenjema minilo 6 tednov pa ne vem če je to ok. A more miti 6 tednov al ne?
Taja ribica je pa zdej res povsod predvsem ptam kjer ni dobro ( pri magnetkih, stole liže
)
ja, mora toliko časa miniti.
stole liže ...

za živčke, da še 14 dni zdržijo!