Živjo, punce!
Se vidi, da je lepo vreme, da niste tako veliko načvekale!
Mi smo pri mojih na obisku, pa imam trenutno čas, ker so vsi šli nekam, meni je pa LUka zaspal. Dopoldan sma pa uživala na sončku, pa s kolegom sem se dobila na pijači po letu in pol. Kk je pasalo. Sma si imela za povedat............. Ma je prehitro minilo.
Srečanje: midva sma takoj ZA, seveda v primeru, da bova zdrava! Da ne prinesema še kaj med vas!
Kraj, datum, ura mi je super!
Amarant: tudi jaz sem za to zvedela šele od sestre, ki ima to hrano v malem prstu, ker je bila ona 4 leta skoraj skoz na dieti, ker so vsi njeni bili alergični in posledično je tudi ona bila na dieti, ker je pač dojila. Amarant je pa nekja podobnega po obliki kot kuskus, samo še bolj drobna zrnca. Treba ga je skuhat (ene45 min), pa se lahko uporablja kot zakuha oz dodatek tako zelenjavnim kot sladkim jedem. Lahko se ga da tudi k pecivu, ker ima baje podoben okus kot lešniki in lahko lešnike zamenjaš z amarantom. Ali ima res tak okus ali ne oz. kakšen pa ima okus pa vam povem, ko bom zdrava, ker zdej je vsa hrana brez okusa oz je tako kot bi stiropor jedla.
Jz ga še v Intersparu nisem našla, v kakih večjih Mercatorjih ali Mullerju paga imajo. Tam pri zdravi prehrani!
Timoty: ti si pa res pridna
. Dobra si, ker ta študij res ni lahek. Katero smer pa imaš?
Merry: Za mleko ti ne morem kaj rečtz, ker sma na dieti, tako da midva uporabljava samo riževo in ovseno mleko. Pa tudi pudinge jema samo riževe.
Papriko pa jz popečem, ker mi je bolj dobra kot pa kuhana.
Za kašice za na pot pa nimam idej. Sem že sama o tem razmišljala, ker noče jest, ko smo kje zunaj. Samo ne vem, ali zato, ker se preveč okrog dogaja, al zato, ker mu ni dobro. Se mi vstran obrača, še preden blizu pridem z žlico.
In čestitke za premikanje!!!!!
Si kr predstavljam, kako uživa, ko se matraš iz pod mize dobit!
Tina50, čestitke Lanu za postavljanje na noge!!!!!!!!!!
Krompirjeve jedi: tudi jaz mislim, da ni dobro zamrznat.
(čeprav njoki, kroketi in cmoki so pa iz krompirjevega testa, pa so zamrznjeni??
)
Drgač jz tudi govejo juhco zamrznem seveda brez zakuhe, da jo imam kdaj za hitro neki toplega za pojest.
Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.
Pa še eno vprašanje, ki spada v kuhinjo.
Kaj naredite s kruhom, ki ga ne pojeste. Ker meni se ga včasih nabere, pa nimam idej, kaj naj iz njega nardim. Skuham krompirjeve comike za k zrezkom z omako, ali pa enako maso, samo da dam kako jajčko več spečem v pečici in pride fullll dobro. Pa včasih, ampak bolj redko, naredim hrenov zos. Za kaj več pa nimam idej. Pa mi ga je škoda.