uuuuuau!

za poln oz. za cel spraznjen krožnik!
Amarant sem enkrat kupila, potem pa ga nisem znala pripraviti tako slastno ... prvič nisem delala kot za sladko oz. kot le gostilo za sadje in drugič, nikoli si nisem vzela časa, da bi mu pustila da nabrekne v celoti (kot npr. ješprenj).
KO govorimo o teh "eksotičnih" žitih sem se spomnila še na stročnice in sicer na ADZUKI FIŽOL in na RDEČO LEČO ... oboje krasno izgleda v pakungi, ko pa je skuhano pa niti ne. Čeprav je pa tukaj vprašanje ali ga nisme le jaz razkuhala ...
No, ti 2 stročnici sta tudi krasni. V slanih jedeh. Nimam izkušenj z njima v sladkih.
je na mestu, da omenim še ČIČIRIKO, jao to pa obožujem, to je pa takoooo dobro v solati s česnom! Sem pa zadnjič anji to pripravila in sem vsako zrno posebej olupila (kuhane se z lahkoto), pa zmlela ... ampak sem verjetno premalo časa kuhala oz. namakala. Bom poskusila še 1x naredit, pomoje zna biti dobro

.
Če želiš, da ne smrdi, potem moraš ribico speči v pečici.
GOvorim za MORSKE RIBE (npr. škarpena

). Ribo očistiš v slani vodi, jo natreš s soljo (eni je ne, ampak oni so že bolj gurmanski), v trebuh jo nafilaš s česnom, ROŽMARINOM, soljo, paradižnikom. Daš pečt na vroče olivno olje v pečico na veliko stopinj (js dam do konca). Prej lahko v istem pekaču pečeš krompirček, paradižnik, rožmarin, čebulo, česen, bučke ... Ribe med peko NE obračaš in le 1x poliješ z oljem v katerem se je pekla. Ribo pečeš tam nekje 15 min - seveda odvisno od velikosti. Postržeš tako, da se riba je kar direktno s pekača, z vilicami si vsak jemlje ...
dober tek