v tole debato pa se moram vključiti: naš mali ima najraje zelenjavne juhice, nato adake (to so jagode), pa jabolka, banane in jogurte. kupujem neke napol tekoče v hoferju, ko so 4 skupaj. poje vsaj dva na dan, včasih tudi 5. kr hodi v hladilnik: mami pudinga. mu kažem vse kar imamo in vedno je jogurt tapravi:))) pa na slamico in pije. ok, včasih ne popije celega ,ampak največkrat pa.
ima 16 kg, ne vem kdaj je naš suhec vse prehitel, a po tem kolk poje, niti ni čudno. je pa kruh izključno brez vsega in klobase izključno brez kruha:)
mi je pa fajn, ker vem, da ima (kolikor toliko) zdravo prehrano in dovolj zaloge. če zboli ali karkoli, se ne jočem že po dveh urah, da mi bo shujšal...
pri fizioterapevtki pa...sem rabila dva dni, da sem prišla k sebi. šepanje je najverjetneje vzrok v poganjalčku in ima vnete vezi. se je pozdravilo z voltarenom in skritim traktorjem.
nogice se ne razvijajo enakomerno, kar se baje vidi že po gubicah vzadaj, ki niso simetrične. in bi to videl vsak pediater, če bi blagovolil pogledati. z eno nogo stopi in se z drugo odriva. noge ima trde, medenico naprej, kolene zategnjene...če se ne popravi bo trpela hrbtenica. dobili smo navodila, za popravljanje nogic, da ne sme sedet med nogicami, brez poganjalčkov, masiranje...in obisk v razvojni, če se ne popravi.
in, pediater pove: EH, NE SE SEKIRAT, na koncu vsi vredi hodijo. sem rekla, ej, ne se hecat, sploh ni res. pa me ne šljivi. v razvojni je rekla, da ima čas do 3.leta, ortoped da do 8; fizioterapevtki pa ni to nič hecno.
in najlepši del: najverjetneje je vse od rojstva, mojega prekrasnega poroda, da je počla kaka drobna žilica v možganih in je to to. se motorika ne razvija kot bi se morala. pa da že vidi, da bomo imeli prave izzive pri vzgoji, da so taki otroci radi malo bolj hitri, divji, na prvi pogled težko obvladljivi. to se svita že tudi meni, ampak ko ti še kdo drug pove, ni ravno lahka zadeva...