cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Oktobrčki 2006-5

clock-img

09.04.2009, 08:27

clock-img

Lu

pencil-img

3181

psaša super. Čestitke. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kje sta se pa vzela?

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

clock-img

09.04.2009, 08:28

clock-img

Lu

pencil-img

3181

Zdaj pa če še niste kupila barv za pirhe vam pripopam kako se lahko ˝po domače˝obarvajo jajčka, mogoče kateri prav pride....

Rožnati/lila/roza pirhi:  
- z vložene rdeče pese odlijemo tekončino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajaca.Lahko pa vzamemo pol kilski paket zamrznejnih malin,jih odmrznemo,prilijemo malo vode,zmiksamo,precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca.  
- trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka  
- jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode);  

Rdeči pirhi:  
- za rdeče teran  
- jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa;  

Skoraj črni pirhi:  
- jajca kuhamo v gostem ruskem čaju  
- jajca kuhamo v pravem čaju;  

Oranžni/pomarančni pirhi:  
- v vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca.  
- jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike;  

Rumeni pirhi:  
- v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca.  
- za rumena pa žafranika ali kurkuma.  
- v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov;  

Zeleni pirhi:  
- v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrad(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideeset minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo.  
- jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju;  

Rjavi pirhi:  
- rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule.  
- v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule  
- vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave)  
- jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave.  

Vijolčni pirhi:  
- za vijolčna jajca je dobro rdeče zelje  
- v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule  
- jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza  

Sivi pirhi:  
-
jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

clock-img

09.04.2009, 08:29

clock-img

moci

pencil-img

5572

IZVIRNO SPOROČILO: psaša

Jutro.
Jaz sem pa od včeraj popoldne srečno poročena. user posted image

Lep dan.

user posted image d best. še remy, še katera potem? user posted image
a boš kaj več povedala? firbec ...

clock-img

09.04.2009, 08:31

clock-img

psaša

pencil-img

973

Za poroko ni nihče vedel, razen priči seveda user posted image . Poročila sva se kar na UE Vrhnika. Odločila sva se 14 dni nazaj. Doma so bili vsi šokirani, ampak je full dobro izpadlo in mi ni nič žal.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

clock-img

09.04.2009, 08:31

clock-img

moci

pencil-img

5572

lu, super. hvala. meni so naravne barve ljubše, ampak letos sem kupila ene picassa, da bo lahko zoja flekastauser posted image

clock-img

09.04.2009, 08:42

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

09.04.2009, 08:57

clock-img

altati

pencil-img

5724

psaša - user posted image user posted image user posted image user posted image  Lepo da si se opogumila! sem te zadnjič malo prcnila, pa je pomagalo, kajneuser posted image ?

clock-img

09.04.2009, 11:16

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Glej glej Psaško. Čestitam, gospa user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

09.04.2009, 11:33

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

psaša - ČESTITKE! user posted image

clock-img

09.04.2009, 11:35

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

js se na splošno že bolje počutim... sem pa zgleda bila včeraj preveč v pogonu in sem pred spanjem morala še jelene klicat user posted image  se je spanje kr zavleklo za eno uro, ker pol mam že cel postopek - spiranje ust, rahlo in nežno umivanje zob, žvečenje žvečilk, pokončen položaj,... joj, še mau pa bi moglo bit to mim.

zdej grem pa jest... mau sm mogla pojamrat user posted image

clock-img

09.04.2009, 11:58

clock-img

muki1

pencil-img

7193

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

js se na splošno že bolje počutim... sem pa zgleda bila včeraj preveč v pogonu in sem pred spanjem morala še jelene klicat user posted image  se je spanje kr zavleklo za eno uro, ker pol mam že cel postopek - spiranje ust, rahlo in nežno umivanje zob, žvečenje žvečilk, pokončen položaj,... joj, še mau pa bi moglo bit to mim.

A so prišli?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

09.04.2009, 13:00

clock-img

Anonimen

ja psaša ?!!user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo bejba in dobrodošla v svetu ''gospa'' !!!!!

clock-img

09.04.2009, 14:04

clock-img

psaša

pencil-img

973

Hvala za čestitke.
Sem bila sedaj malo v službi, uredila nekaj papirjev. Čaka me še full dela. Sem pa tko utrujena sedaj user posted image . Pa še moža user posted image  popoldne ne bo doma in  bo mali spet pravi user posted image , jaz pa čisto gotova.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

clock-img

09.04.2009, 14:06

clock-img

psaša

pencil-img

973

Aja, pa jutri moram še okol skakat za spremembo dokumentov, pa na CSD,...
Saj sploh ne vem kaj vse moram spremeniti.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

clock-img

09.04.2009, 15:18

clock-img

@lina

pencil-img

1437

čestitam, ga. soproga psaša user posted image user posted image

sprememb pa ni tako malo veš...upravna enota, ZZZS, služba, banka, zavarovalnica (osebna zavarovanja, avtomobilsko zavarovanje, PZZ...), vrtec, podjetja, ki ti pošiljajo še kakšne druge položnice, naročnine na revije,.... malo v pomočuser posted image

clock-img

09.04.2009, 15:20

clock-img

@lina

pencil-img

1437

frrrr, saj bo kmalu lepše obdobje nosečnostiuser posted image

clock-img

09.04.2009, 15:31

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

A so prišli?

mah, prej sem zaspala... ne vem user posted image  user posted image

clock-img

09.04.2009, 15:32

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

IZVIRNO SPOROČILO: @lina

frrrr, saj bo kmalu lepše obdobje nosečnostiuser posted image

se že mau nakazuje user posted image

clock-img

09.04.2009, 15:34

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

psaši pa še smešno, ko reče svojemu dragemu mož user posted image  js sm rabla kr kakšno leto, da sem se navadla user posted image  mi je vmes kdaj še ušlo fant, ker sem prej o njem 8 let tk govorila user posted image  sprememb kr neki ja... sam je pol mir in naprej... na izi nared načrt in akcija. @lina ti kr fajn pomagala...

clock-img

09.04.2009, 18:53

clock-img

pikapolona2

pencil-img

2974

psaša.......super super...letos pa živahno na oktobrkah...še remy, anč in clody pa bomo kompletneuser posted image aja pa jst še vedno nimam vse dokumente spremenjene...čeprav bi po zakonu morala...mam že osebno novo...pa vse kar ima veze s službo (ajpes pa ministrstvo) ...plus zdravstveno izkaznico imam novo. A se pišeš drgač? Ker jst imam itak oba priimka tak da ni pomoje panike...če kje še sam tastar piše

pa kakšno slikco prosim...da vidino nosečko necestouser posted image user posted image user posted image

clock-img

09.04.2009, 18:54

clock-img

pikapolona2

pencil-img

2974

frrr...men je pa kr odleglo k mu lahko rečem mož....k da skor 40 letniku pravimk fant mi je blo že pa res mal glupouser posted image

clock-img

09.04.2009, 18:59

clock-img

Anonimen

psaša-čestitkeuser posted image

midva bova pa kar drugo leto to speljala......

jutri delam od doma, bom telefonistka...poslušala pesmice in da žal trenutno niso dosegljiviuser posted image , ampak dobra stran tega je, da sem domauser posted image

Letos greva s Tinkaro kar z mojimi na morje, ker S. ne bo imel toliko dopusta in že komaj čakam, da gremo!

evo tako čisto na kratkouser posted image

clock-img

09.04.2009, 19:49

clock-img

*anč*

pencil-img

1453

oj!

čestitke psaša za poroko in frrrr za odlične rezultate!

jst sm mela dans morfologijo, zgledalo je vse ok, upam, da je to to. bomo pa 99% dobili punčko user posted image .

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

clock-img

10.04.2009, 07:15

clock-img

psaša

pencil-img

973

Še ostalim hvala za čestitke.

anč čestitke za morfologijo in za user posted image   user posted image .

Aja, frrrr tebi tudi čestitke za nuhalno user posted image . Saj bo kmalu bolje, meni je bilo bolje tam nekje okoli 15 tedna. Sedaj zadnji mesec oz. mesec in pol se pa najbolje počutim. user posted image

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

clock-img

10.04.2009, 09:47

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: psaša

Saj bo kmalu bolje, meni je bilo bolje tam nekje okoli 15 tedna. Sedaj zadnji mesec oz. mesec in pol se pa najbolje počutim. user posted image

se samo podpišem...zdaj se najbolje počutim !!!!user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem