IZVIRNO SPOROČILO: suzy85
SS luštna je manca. pravi cukrček
me pa zanima, kdaj se je manca prehladila? takrat si dobla en kup nasvetov, kako ji pomagat, pa sem si jih pozabla shranit. mi boš malce omilila iskanje.
Evo ti bom kar skopirala kar sem si dala v word, kar so mi "sotrpinke" na RR napisale: Soncnica Sandra ***: Upam, da se Manca čimprej poštima ... Če je nosek zamašen - čiščenje s fiziološko (men je dr. rekla,da lahko v vsako nosnico kr po 2 ml fizjološke), mal pustiš in z aspiratorjem vn povlečeš, če ga nimaš bo kihnla in bo kej vn pršlo. Dost nej pije (sej to Manca že itak, če se prav spomnem). Mal naj ima dvignjeno vzglavje, neki ji podložta pod jogi... zadost vlažen zrak, najbolj kr v kopalnco it z njo in nardit fajn vlage not, vrela voda + eterična olja (timijan...). Pol ji pa lahko tud polikaš oz. na nek način segreješ tetra pleničko in ji daš na prsa. Upam, da sem ti vsaj kaj pomagala...
Ko še nisem imela aspiratorja in kreme od Justa materino dušico, sem za Nejca potenstala kamilice na malo olja, zavila v krpo in mu dala na prsa. Samo pazit moraš, da toliko zaviješ, da se ne opeče.To je še staro zdravilo, je mami uporabljala še pri meni in moji sestri
SS: pomaga tudi če naliješ vrelo vodo v bano in zapreš vrata kopalnice, tko da napraviš kot eno savno. To jim malo olajša dihanje. Sicer pa spiranje s fiziološko raztopino.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51