IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28
Daj, prosim! Kaj ni forum namenjen ravno komentarjem in čveku??
ja je, sam nekak se mi ne da o vsem tem pisat. jaz jo berem že drugič. knjigica je hitro in lahko berljiva... in zelo zanimiva!!
opisuje pa pridne - torej poslušne in neposlušne otroke. kako posegati v vzgojo otroka. torej gre bolj za zaščito otroka kot prepovedovanje in oviranje; kako ni zdravo preveč nadzorovati in kako potrebna je individualnost in zasebnost otroku!!
skratka... če navežem na tvoje strahove... draga moja, vse je minljivo - tudi nedavno kupljeni kinderbed.
odrasli smo vse preveč kritični in občutljivi za stvari, ki sploh niso vredne omembe, otroku pa s tem po nepotrebnem jemljemo veselje in izkušnje.
seveda meje obstajajo, jasno.. toda mi smo tisti, ki odločamo in pripisujemo pomembnost posameznim stvarem.
primer: moja mama, je pred 10 leti kupila set za pasiranje in kuhanje in rezljanje... vrgla ven okoli 100 jurjev sit.
in NIKOLI UPORABILA, ker ŠPARA!
meni je to bedno in popolni nesmisel. če kupiš kako stvar, jo uporabljaj.
isto je z novimi oblačili. a ker bo mali škrat dosti bruhal oz. pogosto podiral kupčke, ne bo nosil novih cotik samo zato, ker jih je ŠKODA?!
pa vam povem, da jih bo prekmalu prerasel in boste ugotovile, da ste mu jih oblekle 1 ali 2x ali pa jih sploh ne bo nosil. zakaj že? aja, ker je treba šparat za boljše cajte!!