IZVIRNO SPOROČILO: Otika
5ra in Cipresa, hvala! Se mi zdi, da zadnje čase samo še paničarim tukaj gor
... Samo res mi je tako čudno, ker mene nikoli ni bilo strah zdravnikov, pa da bi se mi pritisk takrat dvignila ali kaj podobnega ... ampak danes sem imela na polikliniki zgornjega 148, potem po dveh urah čakanja pa že 151 ... ko sem pa domu prišla pa po parih urah že samo 127???? Kaj so zdaj v zadnjem mesecu začele bele halje name vplivat? Kar neki ... no saj v ponedeljek grem že zaradi moje bivše tromboze v porodnišnico na pregled, pa bomo videli kako in kaj ...
Mogoče sploh niso krive bele halje, ampak včasih se trudimo da bi bilo kaj bolje pa s tem sebe še bolj nerviramo in pritisk še bolj naraste. Pri meni je tako da če vem da ga mi bodo merili je vedno povišan, če pa kar na hitro zmerimo ko niti ne pričakujem je pa O.K., se pravi da imam samo strah pred merjenjem in sem že predno mi kdo kaj meri znervirana ko si želim da nebo spet nekje v višavah
Nadya tole je res kar malo čudno da te tako na dolgo na koncu naročajo na pregled. Jaz bi na tvojem mestu če bi otroka kak dan ne čutila dobro šla direkt v porodnišnico in to povedala, tam pa ti morajo poslati vsaj na CTG, da boš videla kako bije srček in boš malo bolj pomirjena.V primeru da srček ne bo ravno najboljši, te pa še na UZ pošljejo in potem boš vse vedela. Nič ne odlašaj ti kar pojdi če malega ne čutiš dobro.
pike tudi mene zadnjedni ful pritiska navzdol, občutek imam da se mi je trebuh že spustil, ker ne čutim več pritiska v želodcu ampak samo na mehur in to včasih ful med hojo kar boli. Povečal se mi je tudi izcedek in včasih opazim kako belkasto sluz - srčno upam da sem ipočasi tako pripravlja da bom tokrat rodila z svojimi popadki in se bom odpirala normalno.
čaj malinovih listov jaz pijem že od 32t in sicer 3X na dan, zraven že materino dušico in plahtico. Imam res občutek da se spodaj drugače dogaja kot se je pri Žigu ko nisem čutila popolnoma nič do konca. Pa kosti spodnje me tudi ful bolijo na čase, da se komaj premikam. Eni pravijo naj ga pijemo od 36t naprej, babica v porodnišnici, ko sem rojevala Žiga pa mi je rekla da se ga lahko pije celo zadnje trimesečje, da ne spodbuja porod, le pripravlja poti na normalni porod. Glede na to da ga pijem že od 32t naprej in res nimam popadkov ali kakršnih drugih komplikacij ki bi nakazovale na prezgodnji porod, mi bo verjetno res samo pomagal pri odpiranju in prej pripravil vse poti da bom lažje rodila ko pride čas