IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
In kakšna je vrednost tega očeta????
Tebi nikakršna, otroku pa neprecenljiva - pa če ti je prav ali ne.
Vsiljevati svojo oceno ničvrednosti otroku pa je vsaj za mene grobo poseganje v otrokovo najožjo intimo. Ampak tebi (ne tebi osebno ampak podobno mislečim) to ni problem, saj ni tvoj otrok. In takšni so tudi nasveti.
Jaz se ne strinjam s tem, da se otroku reče, da je njegov oče ničvreden, in mislim, da nobena ni tega svetovala. Sem pa za to, da se otroku pove resnica; torej. z očkom sva se razšla, še predno si se rodil. Ne vem, zakaj ga ni ob nama, ob tebi, žal, ne vem, a morda ti bodo stvari bolj jasne, ko boš malo večji.
Ne vem, zakaj je nekaterim staršem tako težko priznati, da na vsa vprašanja nimajo odgovorov. Otroci to lažje sprejmejo, kot si mislimo.
Torej, sem za resnico, brez olepševanja in kovanja očeta, ki ga NI, v zvezde, brez romantičnosti, ki je NI ... torej, otroku povedati resnico. Poznam vsaj dva primera, kjer se je taka resnica super obnesla in tudi otroka sta stvar čisto normalno sprejela, zaradi tega nista imela nobenih osebnostnih težav. Eden je zdaj že odrasel ... nekje pri svojih 10 letih je sam prišel do zaključka, da očeta, ki se ne spomni na njegov rojstni dan, ne potrebuje, in to zadevo za veke pokopal.
Aja, pa še vedno nio nobenega pametnega nasveta od tebe ... kot ponavadi
< Sporočilo je popravil nejcko -- 29.10.2008 16:21:08 >