IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
elian in gal se smejita in sedita v posteljici.
Iiiiiiiii

.
Kasija, jaz bi ju kar dala skupaj v sobo. Zvečer - dokler ne zaspita - in zjutraj bi bila za vsak slučaj malo bolj pozorna, ampak drugače se mi zdi super.
2ursae, pri nas, če sta oba, je kar znosno. Se kar sama zamotita, dokler se ne spričkata za kakšno igračo ("to je moje!"

). Veliko se igramo z vlaki (leseni iz Ikee, Lego, Tomažek), nekaj časa se žogamo, tudi s plastelinom ustvarjamo (predvsem delamo kačice z "mlinčkom" ali kar z roko, pa valjamo ga z valjarjem in vtiskujemo modelčke), skupaj kuhamo (jima dam npr. bučko za razrezat z jedilnimi noži) ali pečemo piškote, dajemo prat - ok, to so recimo gospodinska opravila, ki jih delamo, če/ko so pač na sporedu; sestavljamo puzzle, od risank je priljubljen Nodi ali Baby Einstein ali Garfield (ta bolj pri N.), pa s pručk skačeta na sedežne blazine, sestavljamo stolpe ali tunele iz legic oz. mlinčke in cevi iz Poly-M kock, kaj rišemo (voščenke, barvice, flomastri, z vodenimi se mi trenutno ne da pucat

), zanimiva jima je lesena "steza" za frnikole, nekaj časa nazaj sem jima postavila šotorček, beremo knjigice, valjamo se in plezamo drug po drugem, svetimo z baterijami, proti večeru jih dam v banjo, če nimata vročine, delamo cesto iz domin, se igramo z avtki po tepihu ali sestavljenih cestah ali kar tako, rišemo po tabli, se skrivamo pod kovtri, vozita "vlak" (= stol s flisom na nogah, da se ne odrsa parket), plešemo, pojemo, gremo se prstne igre, kuhata v svoji kuhinjici, igramo klavir ... evo, po mojem sem ti naštela praktično vse, kar počnemo doma.
Danes ob 2h zjutraj sem končno oddala tisti projekt; no, zdaj pa še doktorat, pa grem lahko rodit

. Jjutri grem dopoldne že na teren

. Popoldne pa N. še enkrat praznuje, s svojima sestrično in bratrancem

; sem ravno spekla biskvit za torto. Si je zaželel čokoladno z jagodami

.
Kašljata še vedno, pa upam, da se bo čez praznike malo umirilo ... in da ne bosta takoj spet zbolela, ko prideta v vrtec.
Lp,
živa