"dosežki" naših otrok:jaz vidim v službi, kak pritisk izvajajo kakšni starši nad svojimi. Nikoli niso dovolj dobri. Vedno morajo bit boljši, met boljše ocene, dosešt več... pa se sprašujem, čemu, če je otrok zadovoljen??!! ne razumem. Da starš izživi svoje neizživete želje - je fer, da na otroku?? malo sutra. Tak otrok ni smozavesten, ima občutek, da ni nikoli dovolj dober. Začne se to že zelo zgodaj Gre za nekako tekmovanje - kateri otrok bo prej-bolje--- kot ste napisale. Meni je to grozno, nasilje nad otrokom.
Ja, vsak ima svoje poslanstvo, svojo pot v življenju. Pustimo jim, naj ga izpolnijo, naj hodijo po svoji poti, ne najini.
zadjnjič sem v oni pod pismi bralcev prebrala en članek ene ženske, kako je vidla mamico, kako ni zadovloljna z dosežkom svoje hčere. Ni bilo ok, da je imela stransko vlogo na nastopu, morala bi met glavno.
da se lahko pokažemo pred sosedi, znanci, prijateljii, sorodniki, je treba vpisat otroka na 110 tečajev, 5 tujih jezikov, glasbeno, plesno ,likovno... in tovse žepred zaetkom šole.
pa dajte. Otrok mora predvsem met čas za igro. In čas da je z družino, ki ga sprejema, takega kot je.
Mora met občutek, da je ljubljen. Potem je vvse enstavno od tu naprej...
uf sem naložila... grem koslio pripravljat rajš