IZVIRNO SPOROČILO: knutek
veronikab-pozdravljena,glede cukra mene zanima kako bo to potekalo,ker grem jutei
namreč nazaj na polikliniko,najbrž neko predavanje,kdaj dobim neke kartončke za merjenje
in kaj sploh lahko jem!
knutek - a so ti že potrdili nosečniški diabetes?
No jaz sem najprej dobila izvide iz 100 mg testa. Pol sem morala nazaj in so mi vzeli kri (90 min) po zajtrku. In ker je še vedno kazalo na povišan sladkor, sem šla še na posvet k diabetologinji. Ta mi je predpisala dieto ni mi dala aparat za merjenje sladkorja, term me še napotila na dodatno izobraževanje glede diete in uporabe aparatka.
Je pa res, da sem na začetku kar šokirana nad dieto - 1. ker nisi navajen tako jesti, 2. ker sem sama bila vedno kar suha in sem vedno lahko jedla vse kar sem hotela in se nikjer ni nič poznalo in 3. kr sem se na začetku morala navaditi na to hrano in seveda najti neko ravnotežje med vsem predpisanim in tem, kar sem pol na koncu res jedla.
Ker sem sama mela povišan sladkor je zjutraj, sem prav tukaj morala biti najbolj pozorna na prehrano. Meni je sladkor zelo zvišalo sadje, mleko in kruh - in vse 2 stvari ti pri dieti predpišejo za zajtrk.
Soli se sama nisem izogibala toliko kot so mi predavali, niti maščobam, saj mi je tudi sestra rekla da jaz imam pač probleme s sladkorjem in ne maščobami.
Upam, da bo jutri potekalo vse ok. Sicer, pa se še kaj javi, če bi rabila pomoč.
LP,
veronikab