Nočem da more biti nekdo versko opredeljen da je lahko boter ker samo to ga še zdeleč ne naredi dobrega človeka - še zdeleč ne
Seveda vera ne naredi človeka dobrega, kot ti praviš...vera nima s tem nič, ima pa krst, hočeš nočeš...zakrament krsta sprejema otroka kot del občestva katoliške Cerkve, kot so ti že napisali in vsak zakrament ima neka pravila. Ta pač to, da boter mora bit član tega občestva. Zdej pa res ne vem kje je še problem, saj ti župnik ni rekel NE za tvojo prijateljico, ni rekel da ne sme bit tam, pač izberete še eno duhovno vodstvo in je. Obe osebi pa bosta potem lahko skrbeli za duhovni razvoj otroka, predvsem s svojim zgledom. Torej, ne nujno samo verskim a ne? In tu bo zelo pomembno,da je otrokova botra dober človek.
To da damo s krstom vrata otroku v svet vere..hja če ga ni potem pri verouku ne vem kolk mu je ta svet blizu. Jst sem bla tud krščena kot dojenček, potem pa nobenih zakramentov...no nič nisem bla blizu cerkvi in tud del njenega občestva se nikoli nisem čutila. Sem pa potem v odrasli dobi naredila vse zakramente, kot katehumena, in še enkrat potrdila zakrament krsta. Torej, ni treba da daš otroka krstit kot otroka, lahko to stori sam če to želi, ko bo odrasel. Celo tako je bilo v začetku krščanstva, da se je krščevalo samo odrasle ki so se zavestno sami odločili za vstop v Cerkev. Danes to odločitev prevzamejo starši in zato naj bi izbrali botra ki bo zagotavljal krščanski, katoliški, duhovni razvoj.
Poslušaj RockOn, sprejmni nasvete kot dobronamerne, vsaj moj je bil tak in ne se dret po forumu no, tolk klicajev res ne rabiš da poveš da se z nečim ne strinjaš. In tud dvemesečna deklica morda vendar še lahko počaka da se vsi vpleteni resno odločite kaj in kako s krstom. Potem pa za vse priredite en lep slavnosten dan.