Recept?....Pocka si ti spraševala, a ne?
jaz sem ravno danes dobila od moje sodelavke ful hud recept za "DIŠEČE PIŠKOTE"....ful so dobri, jih je lani napekla, in mi dala darilo za božička- škatlo teh in še kar nekaj drugih piškotov, ma božanski so, pa še v čokolado jih tunkaš. A?...a da kar natipkam?....ok, naj bo...pa še medenjake vam natipkam, je rekla da so super, da je to recept od mame njenega
,,,
M E D E N J A K I Sestavine: 38 g moke
6 dag masla
7 dag sladkorja
2 žlici medu
1 jajce
1/2 žličke cimeta
1/2 žličke mletih klinčkov
Limonina lupinica
1/2 žličke jedilne sode
6 žlic mrzlega mleka
Priprava: Margarino zmehčaš, dodaš sladkor in jajce. Vse skupaj dobro premešaš, da se speni. Dodaj med, mleko, začimbe, sodo in nazadnje moko. Oblikuješ manjše kroglice ki jih potlačiš. Peči na 200 C.
D I Š E Č I P I Š K O T I Sestavine za 50 piškotov 100 g rozin
4 žlice pomarančnega soka
250 g moke
2 žlici kakava
1 žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta
1 žlička pimeta
1 žlička ingverja
1/2 žličke zmletega muškatnega oreščka
150 g zmahčanega masla
100 g sladkorja
1 jajce
1 vanilij sladkor
limonina lupinica
100 g nastrgane (ali narezane na koščke) čokolade (dobra je
Lindt črna s pomarančo)
100 g temnega čokoladnega preliva za dekoracijo (po mojem je to čokoladni led- iz temne čokolade...

)
Priprava: Rozine namoči v pomarančni sok.
Moko zmešaj s kakavom, pecilnim, cimetom, pimetom, ingverjem in muškatom.
Maslo in sladkor penasto zmešamo. Dodaj jajce, vanilij, limono ter zmešamo z moko in začimbami. Dodamo še rozine s pomarančnim sokom in koščke šokolade ter zmešamo v testo. Zajemamo ga z žličko in piškote v razdalji 3 cm zlagamo na pekač s peki papirjem.
Pečemo 10 minut pri 160 C in ohladimo. Ohlajene pomočimo v čokolado.
Opombe: Testo mešamo v multipraktiku. Ko delamo kupčke testo ne sme biti ohlajeno.
No evo, to je to. mislim da jih bom jaz ene in druge delala v tem tednu, mogoče celo jutri. Glede opomb, me ne sprašujte, ker sem tako prepisala kot piše na tem receptu na listu. Po mojem lahko tudi z roko gneteš, samo mislim, da je res bolj enostavno, če to multipraktik naredi namesto

.....
Sori, sem spet mal lušte delala enim, a..
ma probite no...mislim, da vam bojo dobri...za medenjake pa še ne vem, samo je ona zatrdila, da so odlični. Jaz bi jih še v čokolado potunkala....itaaaakkkk
Upam da kateri pride prav recept.....
Zdaj pa grem pod tuš in to.....
lepe sanje...
< Sporočilo je popravil yania -- 7.12.2008 22:53:25 >