Joj...kako zebe...sva bili z mojo zunaj zdaj in mi je skoraj odpihnilo ušesa...ah ta burja...
Ok...recept...
MADŽARSKI ČUPAVCI...se jim reče
TESTO:
300 g sladkorja
8 jajc
270 g moke
1 pecilni
2 žlici kakava
10 žlic vode
KREMA:
3 rumenjake (če so manjši pa 4)
10 žlic sladkorja
7 žlic moke
7 dcl mleka
2 vanili sladkorja
250 g margarine ali masla
GLAZURA in DEKORACIJA:
100 g jedilne čokolade
70 g masla
cca 200 g kokosove moke
olupljeni madeljni (cca 30 kom)
Najprej priporočam, da se lotite
kreme, ker se mora hladit...
Kremo se kuha nad paro oz bagno marija...oz. v večji lonec daste vodo in notri manjši lonec...Jaz sem najprej penasto umešala rumenjake s sladkorjem in vanilijem...pol sem dodala moko in vse skupaj prelila z mlekom, ter dobro premešala z metlico...in nato dala kuhat v večji lonec...pri tem sem skozi mešala...to se kuha kot puding, dokler se ne močno zgosti...pol se da hladit in vsake toliko časa premeša, da ne nastane "koža" na vrhu...
Ko je krema hladna, dodamo maslo ali margarino in zmešamo z mešalcem...damo za nekaj trenutkov na hladno...
Testo... Beljake in vodo stepemo v trd sneg, dodamo rumenjake in sladkor (ki jih je fajn predhodno tudi penasto vmešat)...nato dodamo moko, pecilni in kakav ter vse skupaj, na roke, rahlo vmešamo (kar en čas je potrebno mešati)...1/2 mase damo pečt na pekač s peki papirjem (tavelik pekač)...ker je masa kar gosta, jo je potrebno razmazati...in pečemo 8-10 minut na 200°...nato pa na enak način še drugo polovico...
Testo damo hladit...
Ko je testo hladno, ga režemo s kozarcem (fi cca 4 - 4,5 cm)...
Nato se prične pravo delo

...
Z nožem se da del kreme na en krogec testa (količina je nekje 1/2 čajne žličke-lahko malenkost več), čez se položi še en krogec testa...nato se namaže krema okoli in se povalja v kokosu...to ponovite še ene 50x...
Glazuro naredimo tudi nad paro, tako da se čokolada in maslo stopita...in potem se da eno žličko čokolade na vrh čupavca...v sredino pa se položi polovičko olupljenega mandeljna...
Mandeljne sem kupila še v olupku in sem jih dala za nekaj trenutkov v toplo vodo, da sem jih potem lažje olupila in razpolovila...
Fajn je, da se čupacvi hranijo na hladnem...lahko v hladilniku, vendar preden jih ponudite, jih pustite par trenutkov na sobni temperaturi...
No mi smo potrebovali ene 5 ur za pripravo...ma na izi...