Evo mene že spet, sem že kar obsedena s temle forumom postala. Na srečo nisem več tako utrujena in se zdaj po kosilcu ne nameravam takoj uleči in zaspati, kar sem počela vse dni zadnje 3 mesece
Uglavnem, pri nas je bil pogled na sončni dan precej zavajajoč, saj je ob morju vlekel kar hudi maestral in pri 6 stopinjah ni bilo prav nič toplo. Ma kje, če bi vedela, bi si vzela šal pa kapo, tako sem pa s kapuco od jakne okrog strašila. Kavica ob morju? ni šans! - je bilo treba kar v zavetje, če smo hoteli zunaj sedet! No, sicer ob morju tako ni bilo prav nobenga fraj placa, sam ne vem kako da niso vsi pomzrnili
Lorian, nam, ki smo v času poroda nad 37, zavarovalnica plača samo en test za ugotavljanje kromosomskih napak, mi pa si moramo izbrati, ali bo to NS ali pa AC. NS je fajn če nič drugega zato, ker je popolnoma nenevarna in ti da neko osnovno orientacijo. Če pa je slučajno tam zelo narobe, greš prej lahko na biopsijo horionskih celic, tako da potencialno napako izveš prej. Meni je obakrat NS naredila zastonj, ker se pač poznamo, če ne, bi si jo plačala sama. Ker pa je rezultat tako dober, sem pač ocenila, da je tveganje za splav ob AC veliko večje kot pa tveganje za otroka s kromosomsko napako. Zato se zanjo pač niti prejšnjič niti zdaj nisem odločila. Ni pa mi NIKOLI niti moja G niti na kliniki SVETOVALA, naj grem. Vsakič so mi rekli, da je to izključno moja izbira. Svetujejo jo le v primeru povečanega tveganja.
Zadnjič je bila moja deklica kromosomsko OK, imela pa je razvojno napako, nezdružljivo z življenjem, ki so jo odkrili na morfologiji, ko sem bila noseča že 21 tednov. Nihče nikoli ne bo vedel zakaj je do nje prišlo. Seveda se nisem imela pač kaj odločati. Sledil je dober teden dni grozljivega čakanja - najprej so bili prazniki, potem druga mnenja... pa še etična komisija, ki mora v tako visoki nosečnosti splav odobriti, se sestane le enkrat na teden. Po vsem tem komaj dobiš tabletko, ki jo poješ, potem pa še dva dni čakanja da začne delovati... ugavnem dober teden nečloveških muk z veliiikim trebuhom, v katerem še vedno neumorno brca (ob tem mi še vedno solze privrejo na dan)... Ob prekinitvi nosečnosti sem bila na polnih 22 tednih.
Tudi jaz imam dve zdravi deklici, samo predhodni porodi žal nič ne zmanjšajo verjetnosti za pojav kromosomske napake. Če v družini ni dednih napak, je odvisna le od starosti ženske - meritev NS in DHT pa osnovno verjetnost lahko močnoooooo spremenijo - na gor ali pa na dol. Kakorkoli - te napake so redke in tudi v naši starosti imamo bistveno več možnosti, da rodimo zdrave otroke
, veliko več kot pa da zdravega otročka izgubimo samo zaradi preiskave.
Tako, da - ja, jaz sem se kljub svojim 38 letom odločila, da na AC ne grem.
Midva sva pa z dragim danes tudi imela ob kavici revijo vozičkov - je bil tako srečen, da mu ni treba po trgovinah, je pa z veseljem sodeloval pri ocenjevanju številnih mimosprehajajočih se vozičkov. Ugotovitve pa so naslednje: najbolj mu je bil všeč Baby boom, pa GT3, pa Jane, uglavnem skor vsi 3-kolesniki. Prav nič pa ni bil navdušen na Scatom, tako da bova še debatirala okrog tega... Ampak bova že našla skupni jezik (beri - ga bom že prepričala
). Drugač imam pa zveste spremljevalke za v Baby center, ki imata skoraj še večje potrebe in zahteve od mene... to bo še veselo
Kako pa ste kaj z imeni? Ste že izbrale? Mi imamo za
že izbrano, že od zadnjič, samo zgleda, da nam ni usojeno. Tudi za
smo zadnjič imeli ime, samo tokrat mi na misel ne pride, da bi o tem imenu sploh razmišljala, saj je v mojem srcu deklica s tem imenom že med angelčki. In prav pupica bo, zgleda, že spet... Tu pa se začnejo težave, saj se ne usklajujeva samo dva, ampak smo kar štirje
... no, bomo že, noben še ni brez ostal!
Moj
je pravkar not pokukal in pravi - kaj pa ti? ah, si že spet na forumu...
Nič, zdaj bo not prišel, ker bo zunaj tema, pa se mu moram mal posvetit, hihi, mogoče kak scrabble odigrava. Duna je odšla na smučanje z mojim očetom in njegovo družino, Živa pa, revica, doma zveske prepisuje, ker je bila zadnje čase toliko bolna, da je v šoli fulllll zamudila, pa še zdaj ni čisto zdrava.
Madonca sem se spet razpisala...
Tako, drage moje, lepo preživite preostanek valentinove sobote, pocartajte svoje
in ostale člane vaših družin in seveda božajte svoje bušije!
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g